Istok Rodeš Foto: HSS

Istok Rodeš uoči Snježne kraljice: "Želim nadmašiti prošlogodišnji rezultat"

| 30.12.2019. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Varaždinac Istok Rodeš će ove nedjelje nastupiti na Snježnoj kraljici na zagrebačkom Sljemenu. Prošlog je tjedna vozio na prvoj utrci nove discipline u Svjetskom kupu, paralelnim utrkama, gdje se skijaši utrkuju u sustavu eliminacije, a najboljih 32 natječe se u drugom, finalnom dijelu utrke. Rodeš je, na žalost, zapeo u kvalifikacijama, gdje je ostvario 42. vrijeme, dok je svoje mjesto u finalu izborio drugi hrvatski predstavnik Filip Zubčić, koji je zauzeo 24. mjesto osvojivši time nove bodove u Svjetskom kupu.

Alta Badija

- Bio je dobar nastup u prvoj kvalifikacijskoj utrci, ali u drugoj kvalifikacijskoj sam napravio neke sitne greške koje su me koštale, ali sam ustvari bio dosta blizu plasmana u finale te utrke, iako na kraju nisam zadovoljan. Siguran sam da na ovom tipu utrke mogu biti dobar i mislim da ću ostvariti bolji plasman na idućoj utrci jer sam mišljenja da mi odgovara taj format borbe jedan na jedan - rekao je Rodeš.
Početkom sezone najavljeno je da će varaždinski skijaš nastupiti u tri discipline; slalomu, paralelnim utrkama te kombinacijama, ali je prošlog tjedna ipak propustio nastupiti na prvoj utrci kombinacije ove sezone koja se održala u Bormiju 29. prosinca.

Snježna kraljica

- Odlučili smo da ove godine ipak neću nastupiti na utrkama kombinacije. Bila je to zajednička odluka, moja i trenera, jer ove se godine promijenio format natjecanja u kombinaciji. Do sada se natjecalo tako da najlošije plasirani skijaši na spustu ili superveleslalomu prvi nastupaju u drugoj vožnji slaloma, a ove sezone to su promijenili, što bi mi dodatno otežalo nastup na tim utrkama te ne bih postigao željene rezultate - objasnio je Rodeš.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...