Rodeš je jedan od 10 hrvatskih reprezentativaca koji će nastupiti na ZOI u Pjongjangu Foto: Goran Razić i Kristijan Komarica

Istok Rodeš bit će prvi varaždinski skijaš koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama

| 30.1.2018. u 09:14h | Objavljeno u Sport

Dobre vijesti stigle su varaždinskom skijašu Istoku Rodešu iz Hrvatskog skijaškog saveza. U kasnim satima u nedjelju objavljeni su sudionici Hrvatske na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeonchangu od 8. do 24. veljače, gdje će Rodeš biti jedan od 10 predstavnika hrvatske reprezentacije. Iako se prvotno najavljivalo da će nastupiti i u kombinaciji i u slalomu, na kraju je odlučeno da će to biti samo u slalomu.

- Mislili smo ići i na kombinaciju, ali su u to vrijeme slalomi Europskog kupa u Švicarskoj pa to ne možemo propustiti, a s obzirom da u kombinaciji nemam vrhunskog rezultata u Svjetskom kupu, odlučili smo da ću nastupiti samo u slalomu - rekao je Rodeš koji će tako postati prvi Varaždinac u povijesti od samostalnosti hrvatske države, koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama.

Hrvatska će na slalomskoj utrci imati pet predstavnika, a utrka će biti na rasporedu pred sam kraj prvenstva 22. veljače.

- Osobno mi to ne predstavlja veliku važnost. Utrka kao svaka druga utrka. Očekujem da ću nastavit ići u ovom smjeru u kojem idem, dizati se malo pomalo i nizati sve bolje rezultate te jednostavno pokazati najbolje što mogu - najavio je Rodeš.