Osim što će Elektrostrojarsku školu opremiti robotima, tvrtka SR-ALU stipendirat će i učenike Foto: VV arhiva/Ilustracija

Osim što će Elektrostrojarsku školu opremiti robotima, tvrtka SR-ALU stipendirat će i učenike

Varaždinske vijesti | 15.2.2018. u 18:51h | Objavljeno u Društvo

Nakon potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji u studenom prošle godine, danas su predstavnici tvrtke SR-ALU u prostorijama varaždinske Elektrostrojarske škole svoje poslovanje predstavili učenicima zanimanja "Tehničar za mehatroniku".

Velika dvorana bila je do kraja ispunjena, a direktor tvrtke Aldo Ino Ilešič i glavni programeri tvrtke u vrlo zanimljivom predavanju predstavili su mogućnosti stipendiranja i zaposlenja.

- Uz opremu koja je u nabavci (roboti), dogovorili smo da će tvrtka SR-ALU stipendirati najbolje učenike te im ponuditi kasnije posao na programiranju robota, PLC uređaja i rad u najvećim svjetskim firmama (BMW, Audi i sl.) u kojima će imati iznadprosječne plaće. Zajedno ćemo pokrenuti dodatne fakultativne predmete za one koji žele učiti više i izvan nastavnih programa - kažu iz Elektrostrojarske škole. 

Na ovaj način, dodaju, škola razvija čvrstu vezu s gospodarstvom i polako postaje regionalni/međunarodni centar izvrsnosti (kompetencije) za automatiku, robotiku i procesnu industriju.

Galerija slika