FOTO: Inter pobijedio Varaždin, zaigrao Golubar

| 2.8.2016. u 19:45h | Objavljeno u Sport

Prijateljska utakmica između Varaždina i prvoligaša Intera iz Zaprešića, kojeg vodi Samir Toplak, privukla je po sunčanom i toplom vremenu na stadion Varteksa oko 350 gledatelja. Bila je to druga pripremna utakmica Varaždinaca u sklopu priprema za novu sezonu u Trećoj HNL Istok, dok je Interu bila dobra provjera pred domaći, nedjeljni susret s Rijekom. Pobjeda je na kraju pripala Zaprešićanima rezultatom 2:1, poluvrijeme 1:0 za goste.

Prvi pljesak s tribina pripao je napadaču domaćih Kresingeru u 14. minuti, koji je pokušao glavom, nakon ubačaja u kazneni prostor s lijeve strane, međutim, udarac je bio po sredini gola i točno u vratara Čovića. Dvije minute kasnije Mamut je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor domaćina, no pratio ga je Režić i udarac igrača Intera otišao je u gol aut, pored lijeve vratnice gola Galošija.

U 26. minuti Oštrek je prsima primirio loptu i krenuo po desnoj strani u kazneni prostor Intera, no, otišao je previše ukoso i pogodio vanjski dio mreže gola Zaprešićana. U 30. minuti Altiparmakovski je mogao i morao bolje završiti akciju gostiju, nakon ubačaja po zemlji s desne strane, ali je njegov udarac s desetak metara bio slab. U 40. minuti s oko 30 metara udarcem iz daljine pokušao je Režić, ali u udarcu nije bilo preciznosti.

Gosti su poveli u 44. minuti nakon akcije po desnoj strani i ubačaja po zemlji u kazneni prostor Varaždinaca, gdje je loptu dočekao Altiparmakovski i preciznim udarcem pogodio lijevu stranu gola Galošija.

Na početku drugog dijela na teren je u momčad Varaždina ušao Josip Golubar, što znači da je domaćin s njim dogovorio uvjete suradnje za ovu sezonu. U 51. minuti iz slobodnog udarca s 24 metra pokušao je Režić, ali je lopta završila iznad gola Intera. Varaždin je izjednačio u 8. minuti nastavka a strijelac je glavom nakon ubačaja Jerteca s desne strabe bio Luka Jagačić, koji je glavom iz neposredne blizine zatresao mrežu nemoćnog Ante Mrmića.

U 12 minuti nastavka Altiparmakovski je izašao sam pred vratara Galošija koji je obranio njegov udarac i loptu skrenuo u korner, a u 14. minuti drugog dijela gosti su ponovno poveli nakon kornera s lijeve strane. Loptu je s dva metra od gola Posavca u mrežu poslao Tin Kulenović.

U 17 minuti ubačaj je bio u kazneni prostor Intera Kresinger je dobro skočio, ali je lopta otišla u gol aut pored lijeve vratnice gola Zaprešićana. U 66. minuti zaprijetio je Golubar, ali je po zemlji gađao desni donji kut gola Intera, gdje je bio postavljen golman gostiju Ante Mrmić.

U 29. minuti drugog dijela udarac je s 18 metara lijevo iskosa, nakon što se oslobodio pratnje, isprobao Domagoj Drožđek, ali je ponovno Mrmić bio na mjestu, kao i u 32. minuti drugog dijela kada je s 18 metara lijevo iskosa pucao Luka Vukek u desni donji kut gola Intera.U 39. minti izboksanu loptu od vratara Posavca Prša je uputio snažnim udarcem prema golu Varaždinaca, ali je obrana domaćih izbacila loptu u polje.

Varaždin - Galoši, Sinković, Čelić, Režić,Srpak, Šafarić, Jagačić, Jertec, Vuk, Oštrek, Kresinger ( još su igrali Belaj, Vukek, Golubar, Marić, Modrić, Drožđek, Conjar, Posavec, Šestak), trener: Mlijenko Telebar

Inter - Ćović, Hanžek, Filipović, Komorski, Čeliković, Brlečić, Mazalović, Otoccian, Altiparmakovski, Danoski, Mamut. Trener: Samir Toplak

Strijelci: 0:1 Altiparmakovski 44. minuta, 1:1 Jagačić 53. minuta, 1:2 Kulenović 62. minuta

Suci: Pavlić, Stolnik, Šprem

Galerija slika