Momčad RK Ivančice iz Ivanca

Igrači Ivančice osvojili drugo mjesto posljednjeg dana 9. memorijala Krešimir Petanjek

| 28.12.2019. u 19:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Rukometaši Ivančice osvojii su drugo mjesto danas, drugog, ujedno i posljednjeg dana dvodnevnog 9. Međunarodnog rukometnog turnira „Krešimir Petanjek", koji se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a u organizaciji Udruge rukometnih veterana iz Varaždina igrao u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni.

Sudjelovale su čak 32 ekipe rukometaša, dječaka mlađih uzrasnih kategorija rođenih 2006. te 2008. godine i mlađih. Uz ekipe iz cijele Hrvatske, nadmetale su se i ekipe iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Jučer, prvog dana turnira, igrale su ekipe s igračima rođenim 2006. godine,a GRK Varaždinu 1930 pripalo je drugo mjesto nakon poraza u finalu od Koprivnice. Danas se igrao turnir s ekipama igrača rođenih 2008. godine,a u finalu je Ivančica izgubila od Sesveta.

Turnir je bio posvećen Krešimiru Petanjeku, jednom od najzaslužnijih i najvećih rukometnih entuzijasta zaslužnih za razvoj rukometa i općenito sporta u Varaždinu i široj regiji koji je preminuo 2010. godine. Organizatori, Udruga rukometnih veterana iz Varaždina, zadovoljni su odazivom i kvalitetom ekipa koje dolaze na ovaj sve značajniji rukometni turnir kojem je cilj odgajanje novih naraštaja rukometaša.