Igor Postonjski: Ako nam se posloži poneki rezultat uključit ćemo se u borbu za Europu Foto: Krešimir Đurić

Igor Postonjski: Ako nam se posloži poneki rezultat uključit ćemo se u borbu za Europu

| 22.1.2024. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina završili su prošlog petka desetodnevne pripreme u Medulinu, gdje su, uz svakodnevne treninge, sudjelovali i na 10. Arena Cupu, međunarodnom turniru, kojeg su organizirali Turistička zajednica općine Medulin i Arena Hospitality Group.

Sudjelovalo je 8 klubova, raspoređenih u dvije grupe. Varaždin je bio u grupi Finera, gdje je zauzeo treće mjesto i prošli petak trebali su odigrati posljednji susret za 5. mjesto na turniru s trećeplasiranom momčad iz grupe Ceja, austrijskim drugoligašem Kapfenbergom. Susret zbog jakog vjetra i terena natopljenog vodom nije odigran.

Prije te utakmice, Varaždin je prošle srijede,17. siječnja, odigrao i posljednju utakmicu u svojoj skupini protiv Gorice. Po izuzetno teškom terenu za igru,koji je bio natopljen vodom uslijed kiše, momčadi su pružile solidnu igru u prvom dijelu, tijekom kojeg je na obje strane bilo i prigoda za pogotke, ali mreže se nisu zatresle. Gorica nije iskoristila, točnije promašila je kazneni udarac.

Dogovorom trenera utakmica, zbog neodgovarajućih uvjeta za igru, a da bi se izbjegle moguće ozljede, nije nastavljena, već je završila nakon prvih 45 minuta rezultatom 0:0. Tim rezultatom Varaždin je nastup u svojoj skupinu završio na trećem mjestu i odigrao posljednju utakmicu protiv trećeplasirane momčadi iz druge skupine, austrijskog Kapfenberga.

Kapetan momčadi Varaždina Igor Postonjski zadovoljan je odrađenim u Medulinu.

- Nakon početnih priprema u Varaždinu preselili smo se u Medulin, koji nam je bio dobra baza za pripreme za ono što nas očekuje u nastavku sezone. Odradili smo sve što smo planirali. Stigli smo u dobrom tonusu, nastavili dobar rad i finiširali smo sve da bi bili spremni za prvo kolo nastavka prvenstva. Uvjeti su bili vrhunski, osim terena, koji nisu na razini terena prve lige, tako da je bilo malo teže odigravati utakmice, koje su poslužile svrsi. Vjerujem da ćemo spremni dočekati prvo kolo - rekao je Postonjski.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...