Igor Goričanec pobijedio na 3. Utrci mača grofa Draškovića, Višnja Bunić druga Foto: AK Sloboda

Igor Goričanec pobijedio na 3. Utrci mača grofa Draškovića, Višnja Bunić druga

| 3.7.2017. u 16:53h | Objavljeno u Sport

U organizaciji varaždinskog Atletskog kluba Sloboda u nedjelju je održana 3. Utrka za mač grofa Draškovića oko Trakošćanskog jezera. Utrke na 5, jedan krug, i 10 kilometara, dva kruga oko jezera, završilo je 277 trkača i trkačica.

Igor Goričanec iz AK Varaždin ponovio je prošlogodišnju pobjedu u utrci na 10 kilometara i još jednom upisao svoje ime na mač grofa Draškovića. Utrku s ciljem u dvorcu Trakošćan završio je 37 minuta i 46 sekundi. Drugi je bio Ante Živković iz AK Dubrovnik, a treći Marijan Huzjak iz AK Varaždin. U konkurenciji trkačica pobijedila je Maja Perišić iz kluba Moslavina u pokretu s vremenom 45:23. Njezino je ime također ugravirano na mač. Višnja Bunić iz AK Sloboda bila je druga, a Sanja Loborec treća.

Pobjednici utrke na 5 kilometara su Đuro Komlenović iz Cjevomonta Kutina s vremenom 19:34 i Helena Gleđa iz AK Dubrovnik (23:58). Pokrovitelji utrke u Trakošćanu, 11. utrke iz kalendara Kupa sjeverozapadne Hrvatske, bili su Općina Bednja, Muzej Dvor Trakošćan, Hrvatski atletski savez i Hotel Trakošćan.