Huzjak, Nofta, Šebrek i Kalničanec zlatni na međunarodnom Krokić kupu

| 28.2.2016. u 09:16h | Objavljeno u Sport

Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica sudjelovao je na jakom međunarodnom turniru Krokić kup u Samoboru. Uz klubove iz Hrvatske nastupili su i klubovi iz Mađarske i Slovačke, a kyokushin-full contact karate okupio je više od 140 boraca.

Pod vodstvom trenera Saše Josipa Mileca i asistenata Ivana Rissija, Lee Rissi i Lare Hrastić prva mjesta osvojili su odličnim borbama Jana Huzjak u apsolutnoj kategoriji mlađih kadetkinja  s tri pobjede, Karlo Nofta u teškoj kategoriji limača također s tri pobjede, Marin Šebrek u srednjoj kategoriji limača i Lana Kalničanec u mlađim limačicama također s tri uvjerljive pobjede.

Druga mjesta osvojili su Tajana Valent, Marko Dvorski, Dino Slatki, Marta Ivanek, Mateo Žugec  i Monika Balažinec dok su treća mjesta osvojili Roko Kalničanec, Nikolina Pantaler, Luka Dvorski, Marko Horžić i Lana Šebrek-Blažotić.

Osobito vrijedi istaknuti druga mjesta Tajane Valent i Matea Žugeca na njihovom prvom turniru. Ovim pobjedama i plasmanima natjecatelji su skupili mnoštvo novih bodova za prvenstvo Hrvatske.

Valja nadodati da su među sucima bile i dvije sutkinje iz AIK-a, Sanjana Milošević i Marinela Belavić. Slijedi nastup članova AIK-a na europskom kupu u Slovačkoj.