Hrvatski kup: Jalžabet domaćin Moslavini, Novi Marof kod Belišća Foto: Martin Novosel

Hrvatski kup: Jalžabet domaćin Moslavini, Novi Marof kod Belišća

| 30.8.2023. u 09:22h | Objavljeno u Sport

Danas se u terminu od 16:30 sati igra pretkolo završnog dijela natjecanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u kojem nastupaju i dva domaća predstavnika, Novi Marof i Jalžabet. Jalžabet bi, za razliku od Novog Marofa, trebao imati nešto više šansi prolaska na domaćem terenu protiv momčadi Moslavine, kluba koji igra u 4. Nogometnoj ligi Središta Zagreb.

- Kao domaćini, siguran sam da ćemo pružiti dostojan otpor, isto kao što nismo bili favorit protiv Bednje u županijskom kupu pa smo uspjeli to osvojiti. Sportski je nadati se, bez obzira na to što je Moslavina favorit. Mi ćemo se pokušati posložiti, domaćini smo i odigrat ćemo najbolje što možemo u tom trenutku. Spremni smo i možemo pružiti dostojni otpor, pokušat ćemo napraviti sve da ovu utakmicu ne izgubimo, a ako izgubimo već smo napravili puno samim ulaskom u ovo natjecanje. Dečki će sigurno dati sve od sebe. Mislim da neće doći do raspucavanja s bijele točke i da će se odluka o pobjedniku odlučiti u 90 minuta - istaknuo je trener Jalžabeta, Đuro Kolonić.

Novi Marof ima puno težu prepreku prolaska dalje s obzirom na to da će morati ići na gostovanje kod Belišća, koji je član Supersport Druge nogometne lige. Ipak, igrači i trener ne odustaju od želje da naprave što mogu i na kraju možda iznenade svog domaćina.

- Belišće je trećeligaš, klub koji ima tradiciju i reputaciju u hrvatskom nogometu. Idemo dolje odigrati najbolje što znamo i možemo, a uvijek je iznenađenje moguće. Iako je velika razlika u kvaliteti, s obzirom na to da mi igramo u dosta nižoj ligi od domaćina, lopta je okrugla, ne idemo tamo s bijelom zastavom, a uvijek je moguće iznenađenje. Borit ćemo se pošteno, a ako uspijemo, nadamo se da ćemo dobiti nekog atraktivnog protivnika koji bi bio gost u Novom Marofu - rekao je trener Novog Marofa, Jadranko Jambrec.