Hrvatske su odbojkašice bile uspješne u večerašnjem nametanju protiv Mađarske Foto: Dražen Novosel/Martin Novosel

FOTO: Hrvatske odbojkašice u dvorani na Dravi pobijedile Mađarice

| 29.5.2019. u 20:59h | Objavljeno u Sport

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija slavila je večeras u drugoj utakmici grupne faze europske Zlatne lige. Nakon 106 minuta igre u varaždinskoj dvorani na Dravi bile su bolje od Mađarske rezultatom 3:1 (25:21, 22:25, 25:17, 25:21 ). Ovom pobjedom odbojkašice su upisale šesto bodova i zauzele vrh kvalifikacijske skupine B.

- Svi zajedno smo do sada odradili samo četiri zajednička treninga. U Austriji nam je bilo teže doći do pobjede, no danas smo dobro ušle u utakmicu. Dosta smo dobro servirali i ova pobjeda vrlo je bitna za nas. Iako smo već kvalificirani želimo u što boljoj formi i što sigurnije doći do Final Foura. U subotu se nadamo pružiti bolju igru nego u Austriji, sigurna sam da ćemo kao tim, uz rad i kako budemo duže zajedno, ostvarivati sve bolje rezultate - izjavila je nakon utakmice Samanta Fabris.

Nakon pobjede nad Austrijom prošle nedjelje, odbojkašice su još jednom pokazale da su u izvrsnoj formi. Najbolja igračica susreta bila je Lucija Mlinar s 18 poena.

- U pomlađenom smo sastavu, došlo je do smjene generacije i još se uvijek uigravamo. Zaista smo se dobro pripremile, lijepo treniramo, a ova pobjeda je rezultat toga.“- istaknula je Lucija Mlinar te dodala: - U subotu nas čeka nova utakmica s Austrijom koja nam je već poznat protivnik. U svakom slučaju dat ćemo sve od sebe.

Za Hrvatsku su igrale Rene Sain, Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Iduća utakmica za seniorke je s Austrijom u subotu, 1. lipnja, u Areni Varaždin s početkom u 19 sati. Treća utakmica na domaćem terenu na rasporedu je 15. lipnja u 19 sati kada u Varaždin dolazi nacionalna vrsta Francuske. Ulaz na utakmice je besplatan, a TV prijenos je na Areni Sport.

 

Označeno u