Hrvatske kuglačice pod vodstvom trenerice Darinke Bunić osvojile naslov svjetskih prvakinja

| 30.5.2019. u 13:48h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u kuglanju u češkom Rokycanyu ženska seniorska reprezentacija pod vodstvom trenerice Varaždinke Darinke Bunić osvojila je prvo mjesto. Trenerica Bunić predvodila je mladu i fantastičnu ekipu koja je u finalu pobjedila kuglacice Mađarske 5:3 ,a najbolja hrvatska kuglačica Ines Maričić oborila je svjetski rekord koji sada iznosi 687 cunjeva.

Deset dana prije seniorskog ekipnog održan je Svjetski kup za kadete i Svjetsko prvenstvo za mlade juniorke na kojima je pod vodstvom trenerice reprezentacije Darinke Bunić osvojeno drugo mjesto za kadetkinje pojedinačno i treće mjesto u kombinaciji.

Mlađe juniorke su bile pete dok su pojedinacno osvojene dvije srebrne medalje . Na SP nastupala je i Varaždinka Vana Varga koja je pojedinacno zauzela 11 mjesto ,te 16 mjesto u kombinaciji dok je u mix paru izgubila u četvrtfinalu. Na ovom Svjetskom prvenstvu nikad brojnija ekipa Varaždinaca jer uz Vanu Varga i trenericu Darinku Bunić još su bili glavni tajnik HKS-a Zoran Jagić, te međunarodni sudac Nenad Perši koji je ujedno bio i glavni sudac SP-a.