Hrvatske karate reprezentacija na završnim pripremama pred Svjetsko prvenstvo u Linzu

| 14.10.2016. u 13:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Muška seniorska karate reprezentacija na pripremama je u Varaždinskoj županiji pred Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se krajem ovog mjeseca održati u austrijskom Linzu.

Karate reprezentacija, koja u županiji trenira pod paskom izbornika Esada Garibovića, smještena je u planinarskom domu u Ledincu, kojim upravlja HPD „Dugi vrh“ Varaždin, gdje su u tijeku bazične pripreme i prikupljanje kondicije dok se sparing treninzi održavaju u varaždinskoj Areni u prostorima Karate kluba „Varaždin“.

Karate reprezentacija odabrala je idiličnu lokaciju u Ledincu za bazične pripreme u čemu je organizacijski pomogla i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Naime, Zajednica je pomogla u opremanju i uređenju objekta kako bi se osigurali svi uvjeti neophodni za vrhunsku pripremu ponajboljih hrvatski karatista.

Kako bi se uvjerili da karatisti imaju sve što im je potrebno, reprezentaciju i izbornika Garibovića u Ledincu su posjetili predsjednik Zajednice, Alen Runac i glavni tajnik, Patrik Koščak.

-Veliko je zadovoljstvo što je seniorska reprezentacija odabrala upravo Varaždin i Varaždinsku županiju za pripreme uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu. Bez razmišljanja uključili smo se u organizaciju jer kao sportaši znamo koliko su odlični uvjeti za pripreme važni za kasnije postizanje vrhunskih rezultata, posebice na sportskoj smotri kao što je Svjetsko prvenstvo – izjavio je predsjednik Zajednice, Runac, čestitajući ujedno Esadu Gariboviću na imenovanju za izbornika seniorske reprezentacije.

Dodao je da je to veliko priznanje za sve vrhunske rezultate koje je Garibović ostvario i kao natjecatelj i kao trener, ali da je to i priznanje za varaždinski sport koji u posljednje vrijeme bilježi sve veći broj nacionalnih izbornika.

Inače, na pripremama u Ledincu i Varaždinu su: Marko Rukavina, Borna Berak, Ante Mrvičić, Anđelko Kvesić, Dino Povrženić, Ivan Kvesić, Zvonimir Živković, Alen Šurbek, Ivan Martinac te član Karate kluba „Varaždin“ i najbolji sportaš Grada Varaždina za 2015. godinu, Enes Garibović.