Hrvatska - Albanija Foto: Martin Novosel

Hrvatska slavila 4:1 protiv Albanije pred praznim tribinama Arene Varaždin

| 27.1.2021. u 20:36h | Objavljeno u Sport

Arena Varaždin je pred praznim tribinama ugostila kvalifikacijski susret za plasman na Europsko prvenstvo 2022. godine u futsalu gdje je domaća reprezentacija Hrvatske svladala reprezentaciju Albanije s 4:1.

Albanija je bolje krenula u susret te je zabila za 1:0 vodstvo u 3. minuti susreta. Kontru Albanije je lijepo realizirao Halim Selmanaj. Najveću priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu je imao Franko Jelovčić u 14. minuti, ali gađa vratara Albanije Cristiana Da Silvu.

Uslijedilo je još nekoliko akcija Hrvatske poput dalekometnog udarca Tihomira Novaka u 18. minuti, ali je gol pao tek u 19. minuti kada je iz outa izveo akciju Tihomir Novak i tik pred vratara asistirao Dariju Marinoviću koji je zabio poluprazna vrata Albanije za 1:1.

Nedugo nakon toga u zadnjoj minuti poluvremena, Dario Marinović je asistirao Stjepanu Perišiću za preokret i vodstvo Hrvatske 2:1. Tim rezultatom je završilo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme Hrvatska je uglavnom opsjedala gol Albanije, dok su gosti čekali grešku i kontru, ali većina akcija nije našla svoj put u mrežu oba protivnika. Najbliže golu su bili Hrvati u 11. minuti drugog poluvremena kada je Josip Suton poslao loptu iza Da Silve, ali je stativa spasila Albance.

No, nedugo nakon toga, Dario Marinović je drugi put u susretu zabio i to jakim udarcem oko 12 metara od gola Albanije u donji desni kut vratara Da Silve za vodstvo 3:1.

Hrvatska reprezentacija je nakon toga nastavila istim ritmom napadati vrata Albanije, a novi gol za 4:1 stigao je u 15. minuti drugog poluvremena, kada je Vedran Matošević s lijeve strane napada svladao Da Silvu koji je izašao daleko ispred svojih vrata.

Nakon toga je Albanija pokušala napadati s vratarom u napadu, ostavljajući prazna vrata, ali nije urodilo plodom, a naši reprezentativci nisubuspjeli kazniti prazan gol Albanije i Hrvatska je na kraju zasluženo slavila s nepromijenjenih 4:1 na semaforu.