Hrvatski tenisači poput manekena u odijelima Varteks

Hrvatska s izbornikom Željkom Krajanom nije uspjela osvojiti Davis Cup

| 27.11.2016. u 21:57h | Objavljeno u Sport

Hrvatska reprezentacija, pod vodstvom izbornika varaždinskog teniskog trenera Željka Krajana, nije uspjela po drugi put u svojoj povijesti postati pobjednik Davisova Cupa. U finalu u zagrebačkoj Areni, koje se igralo od petka do danas, pobijedila ju je reprezentacija Argentine rezultatom 3:2..

U današnjim pojedinačnim susretima, u koje je Hrvatska ušla s prednošću od 2:1, Del Potro je nakon vodstva Marina Čilića od 2:0 u setovima uspio, nakon 4 sata i 53 minute, pobijediti prvog hrvatskog reketa rezultatom 3:2 ( 6-7 (4), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3) i tako izjednačiti rezultat na 2:2.

U posljednjem petom, odlučujućem meču Federico Delbonis je pobijedio Ivu Karlovića 3:0., po setovima 6:3, 6:4 i 6:2, što je Argentini donijelo prvu titulu u Davis cupu.

- Bili smo toliko blizu, vodio je Marin 2:0 u setovima, trebao nam je još jedan set za osvajanje Davis cupa, ali na žalost nismo uspjeli. Treba čestitati Argentini, stvarno svaka čast Del Potru i Delbonisu na ovom posljednjem meču. Delbonis nije nikada bio u ovakvoj situaciji, ali je odigrao fenomenalan meć, dok Karlović nije bio na nivou na kojem može biti - rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan nakon meča, u izjavi za HRT.

Bio je ovo četvrti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davisovu kupu, a u svim dosadašnjim susretima slavila je Argentina, u Buenos Airesu 2002., u Zagrebu 2006., u Buenos Airesu 2012 i sada ponovno u Zagrebu. 

Hrvatska je 2005. godine osvojila kup pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi, a Argentina je tek u svom petom finalu uspjela osvojiti Davis Cup.