Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih najbolja na svijetu, zlatni J. i F. Kolarić, I. Pajić i B. Varšić

| 17.7.2023. u 11:19h | Objavljeno u Sport

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih je na Svjetskom prvenstvu u Danskoj osvojila zlatnu medalju pobijedivši u finalu s 28:22 Njemačku što im je treće uzastopno svjetsko zlato.

Oliver Lušić je s osam golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a u strijelce su se još upisali Bošnjak, Florijan Kolarić, Ilija Perak, Vučak, Glumac i Mateo Perak.

Sjajan je bio vratar Bruno Varšić koji je osim odličnih obrana postigao i 2 pogotka te je proglašen igračem utakmice. Tomislav Bošnjak najbolji je strijelac turnira s 44 postignuta pogotka, dok je Bruno Varšić proglašen najboljim vratarom. Njih dvoje ujedno su uvršteni u najbolju sedmorku turnira.

Svoj obol ovom uspjehu dali su i igrači iz naše županije Jakov Kolarić, Florijan Kolarić, obojica rodom iz Vidovca i Varaždinac Ivan Pajić te vidovečki zet, golman Bruno Varšić, koji je kao mlad iz Splita došao u Varaždin i branio za Varteks Di Caprio. Prošle sezone bio je u MRK Čakovec,dok će u novoj sezoni čuvati mrežu GRK Varaždina 1930.

Jakov Kolarić član je RK Vidovec, Florijan Kolarić iz RK Silent Zagreb prelazi u RK Vidovec, dok je Ivan Pajić trenutno član RK Silent Zagreb.