Stadion Mel poprište je odigravanje završnice školskog UEFA EURO-a na kojem hrvatske boje uspješno brane učenici varaždinske Druge gimnazije

Hrvatska reprezentacija za finale protiv Turske

| 4.6.2016. u 12:18h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U polufinalu na Europskom školskom nogometnom UEFA Euru, koje se do sutra igra u Francuskoj, hrvatska reprezentacija sastavljena od učenika varaždinske Druge gimnazije, igrala će danas od 15 sati protiv reprezentacije Turske, koja je u jučerašnjem četvrtfinalu bila s 5:0 bolja od Sjeverne Irske. Današnje polufinale igrat će se na stadionu Mel od 15 sati.

Podsjetimo Hrvatska je u jučerašnjem četvrtfinalu nakon penala sa 4:3 bila bolja od Cipra, jer je nakon 90 minuta rezultat bio 0:0. Pobjednik današnjeg polufinala igrat će u sutrašnjem finalu od 15 sati i 30 minuta protiv boljeg iz susreta domaćina Francuske i Bugarske. Susret za treće mjesto igrat će se na istom stadionu Mel od 10 sati i 30 minuta.

Podsjetimo Hrvatska, odnosno učenici varaždinske Druge gimnazije, igrali su u skupini C gdje su ostvarili maksimalne tri pobjede, a naša je vrsta bila bolja od Belgije 2:0, Švicarske 4:0 i Njemačke rezultatom 6:0.

 Odlukom Hrvatskoga školskoga sportskog saveza Druga gimnazija iz Varaždina dobila je priliku da sa svojom školskom muškom nogometnom ekipom predstavlja Hrvatsku sudjelujući na Europskome školskome nogometnom UEFA Euru 2016., koje se igra u gradovima Lille i Lens, do sutra, 6. lipnja.