Iako Hrvatska ima prednost od 2:0 meč još nije gotov, upozorava izbornik Željko Krajan Foto: HRT

Hrvatska pod vodstvom izbornika Krajana na korak do osvajanja Davis Cupa

| 23.11.2018. u 20:02h | Objavljeno u Sport

Hrvatska teniska reprezentacija povela je sa 2:0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa, koje je danas počelo u Lilleu. Početnu prednost Hrvatskoj donio je Borna Ćorić svladavši 31-godišnjeg Jeremyja Chardyja sa 6-2, 7-5, 6-4 nakon dva sata i 19 minuta igre. Na 2:0 povisio je Marin Čilić koji je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge sa 6:3, 7:5 i 6:4.

- Zahvaljujemo navijačima da su došli i da su nas podržali, nadglasali su i oni  Francuze, a i naši igrači na terenu. Stvarno su ih, da tako kažem, pomeli s terena, pa nisu njihovim navijačima ni dali razloga za navijanje i slavlje - rekao je izbornik Željko Krajan za HRT nakon prvog dana finala Davis Cupa.

Hrvatskoj je za naslov pobjednika u posljednjem izdanju Davis Cupa u postojećem formatu potreban još samo jedan bod iz preostala tri susreta, a do njega može doći već sutra od 14 sati kada je na programu igra parova.

Za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, dok će za Francusku igrati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

- Vodimo 2:0, ali treba još taj bod i moramo ostati prizemljeni, profesionalno odraditi meč parova. Mate je igrao protiv Mahuta na ATP  finalu, a uz sebe ima izvrsnog Dodiga, bilo bi lijepo da Mate okruni Davis Cup karijeru pobjedom u parovima. Neću garantirati sto posto, ali zasad su Dodig i Pavić kandidirani za par. Vodimo 2-0 i trebamo večeras svi zajedno sjesti i popričati koja je najbolja odluka o paru za sutra - zaključio je Krajan svoju izjavu za HRT.