Hrvatska napravila veliko iznenađenje i plasirala se u polufinale EP-a Foto: HRS

Hrvatska napravila veliko iznenađenje i plasirala se u polufinale EP-a

| 27.1.2016. u 21:58h | Objavljeno u Sport

Veličanstvenom i iznenađujućom pobjedom nad domaćinom Europskog prvenstva Poljskom rezultatom 37:23, poluvrijeme 15:10, reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Europskog rukometnog prvenstva. nakon poraza Francuske od Norveške 29:24, Hrvatskoj je za prolaz u polufinale u posljednjem susreta 1. grupe trebala pobjeda nad Poljacima od 11 i više golova razlike, a hrvatska je vrsta napravila veliko čudo, ono što sigurno nitko nije očekivao.

U večerašnjem susretu koji je odigran pred 15 tisuća gledatelja u sportskoj dvorani u Krakowu, Hrvatska je na poluvremenu imala pet golova razlike. U nastavku susreta Poljaci su 10 minuta bili bez postignutog gola, a kada su ga postigli smanjili su hrvatsko vodstvo na 23:11  Najveću prednost reprezentacija Hrvatske imala je u 47 minuti, kada je na semaforu rezultat bio 30:13 u korist naše vrste.

Na kraju je završilo 37:23 za reprezentaciju Hrvatske, a najbolji pojedinac utakmice bio je vratar hrvatske vrste Ivan Stevanović, koji je imao 13 obrana. Najučinkovitiji u hrvatskoj reprezentaciji bili su Manuel Štrlek s 11 i Marino Marić sa 7 golova, a Zlatko Horvat je pridodao 5 golova.

- Polufinale je donio veliki fanatizam, vjera da možemo, kada smo vidjeli da je Norveška pobjedila Francusku. Odigrali smo fantastično, borili se do kraja i uspjeli - komentirao je vratar Stevanović.

- Ovo je čudo iz Međugorja. Lipo je kada pobijediš. Ja ne zna  što da Vam kažem. Igrali smo hrabro, igrali smo dobru obranu, vratar je počeo braniti i uhvatili smo dobar ritam, to je sport - kazao je izbornik Babić nakon susreta.

Hrvatska će u polufinalu 29. siječnja u 21 sat igrati protiv Španjolske, a isti dan u 18 sati i 30 minuta u drugom polufinalu sastat će se Norveška s Njemačkom.