Karate reprezentacija trenira u dvorani na Dravi

Hrvatska karate reprezentacija ponovo na pripremama u Varaždinu

| 12.4.2017. u 14:40h | Objavljeno u Sport

Hrvatska karate reprezentacija ponovo je na pripremama u Varaždinu. Ovoga puta riječ je o završnim pripremama za Europsko prvenstvo koje se održava do 3. do 7 svibnja u Istanbulu u Turskoj.

Hrvatski reprezentativci pripremaju se pod nadzorom izbornika Esada Garibovića, trenera u Karate klubu „Varaždin“. Na jednotjednim pripremama do petka najbolji su hrvatski karatisti, koji će u Istanbulu nastupiti pojedinačno – u superlakoj kategoriji Luka Kondić, u lakoj Boran Berak, u srednjoj Enes Garibović, u poluteškoj Ivan Kvesić i u teškoj Anđelo Kvesić.

Osim Enesa i braće Kvesić, za ekipno natjecanje pripremaju se još Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Alan Šurbek i Zvonimir Živković. Hrvatski karatisti imali su odličan početak godine.

- U Sofiji smo bili odlični na prvenstvu za mlađe seniore gdje je Enes potukao konkurenciji i postao europski prvak. Nastupali smo na Premijer ligama u Rotterdamu i prije tjedan dana u Dubaiju. U Dubaiju je Anđelo Kvesić osvojio broncu, a Ivan Kvesić zlato. Jako sam zadovoljan ovom polusezonom. To mi daje za pravo da očekujem medalje na EP-u u Turskoj. Bit će izuzetno jaka konkurencija. Tim prije što reprezentacija Turske na Svjetskom prvenstvu nije ništa osvojila pa će sad iskoristiti ovu priliku da se pokažu u pravom svjetlu. Dolazi 45 zemalja. Mi s razlogom očekujemo dvije medalje u pojedinačnoj konkurenciji i svakako ekipnu medalju - rekao je izbornik Garibović.

Hrvatska reprezentacija u Varaždinu trenira u dvorani za borilačke sportove u Areni. Do Europskog prvenstva odradit će još dva vikenda priprema u Varaždinu.
- Nismo mogli napraviti pripreme u komadu jer su to sve studenti pa imaju dosta obaveza na fakultetima. Ne bismo ih htjeli zakinuti za to. Oni su savjesni, u svojim klubovima odrađuju odlično i na fakultetima polažu ispite redovito tako da im izlazimo u susret maksimalno koliko možemo - dodaje hrvatski izbornik.

Hrvatski reprezentativci u karateu uvijek se rado vraćaju u Varaždinu zbog odličnih uvjeta i kvalitetnog rada.