Hrvatska kadetska odbojkaška reprezentacija okupila se na pripremama u Varaždinu

VV | 5.1.2022. u 09:14h | Objavljeno u Sport

Izbornik Antonio Surać okupio je hrvatsku kadetsku U18 reprezentaciju Hrvatske na pripremama u varaždinskoj Areni za Srednjeeuropski MEVZA turnir koji se od 6. do 8. siječnja održava u poznatom odbojkaškom centru Draš u Mariboru.

Ovaj turnir na kojem sudjeluje osam europskih reprezentacija ujedno je i prvi krug kvalifikacija za kadetsko prvenstvo Europe. Prvak s MEVZA turnira stječe pravo direktnog odlaska na kadetsko EP dok momčadi plasirane od drugog do petog mjesta idu u dodatne kvalifikacije na proljeće.

Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini 1 zajedno s izabranim vrstama Slovenije, Austrije i Mađarske, dok su u nešto lakšoj skupini 2 reprezentacije Slovačke, Češke, Izraela i Cipra.

- Okupili smo se tek nakon novogodišnjih praznika jer nam je četvoro igrača bilo uključeno u pripreme juniorske reprezentacije, također ovdje u Varaždinu. Na pripreme je pozvano 15 igrača, a u Maribor će otputovati njih 12. Do turnira u Mariboru i prve utakmice 6. siječnja protiv Slovenije koja se igra u 9 sati odradit ćemo šest treninga. Isti dan, u 19.00 sati igramo protiv Austrije te sutradan 7. siječnja u 11.30 protiv Mađarske - istaknuo je izbornik kadetske odbojkaške reprezentacije Antonio Surać.

Polufinale turnira igra se na način da se sastaju prvoplasirani iz skupine 1 te drugoplasirani iz skupine 2 i obrnuto. 

- Slovenija je po meni apsolutni favorit, u ovom su godištu aktualni europski prvaci. Austrija je također jaka, a s Mađarskom smo tu negdje podjednaki. No, to su samo papirnate prognoze, jer u ovo Covid vrijeme nikad se sa sigurnošću ne zna koja će reprezentacija stići u kojem sastavu, ima tu uvijek jako puno otkaza - dodao je izbornik Surać.

Izborniku u radu pomažu i treneri juniorske reprezentacije Ćošković i Sabolić.

- Mi ćemo dati sve od sebe, dobro radimo ovih dana, dečki su vrijedni i ne nedostaje im motiva. Imamo i četiri nova igrača u momčadi koja se polako privikavaju i uigravaju. Vjerujem da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu. Naš je plan izboriti dodatne kvalifikacije, kao i prošle godine. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti - zaključio je Surać.

Na pripremama u Varaždinu sudjeluju: Tin Devald, Maro Busak-Vidaković, Sven Jakopec, Ivan Vuk, Dino Šoš, Gabriel Šunjo, Luka Buljat, Luka Nekić, Ivo Mustapić, Ivan Pejanović, Ivan Dugandžić, Toni Jezidžić, Valentino Miklaušić, Jan Zdelar i Teo Mičetić.