U posljednjoj utakmici u skupini Hrvatska danas u Varaždinu pobijedila Englesku Foto: Dražen Novosel

U posljednjoj utakmici u skupini Hrvatska danas u Varaždinu pobijedila Englesku

| 17.5.2024. u 19:09h | Objavljeno u Sport

Od 15. do 19. svibnja u Varaždinu, Čakovcu, Nedelišću i Svetom Martinu na Muri igra se 6. međunarodni memorijalni turnir Vlatko Marković, za nogometaše do 15 godina, uz sudjelovanje osam reprezentacija.

U trećoj, ujedno i posljednjoj utakmici u svojoj grupi reprezentacija Hrvatske je danas na Gradskom stadionu u Varaždinu pobijedila Englesku rezultatom 3:2, poluvrijeme 2:0, ali to joj nije bilo dovoljno da bi bi zaigrala u nedjeljnom finalu.

Hrvatska je povela 2:0, golovima Ivana Paunovića u 25. minuti iz kaznenog udarca i Jone Benkovića u 45. minuti. Gosti su izjednačili u drugom poluvremenu, golovima Ajay Tavaresa u 51. i Ryana Kavume u 58. minuti nadmetanja.

Pobjedu Hrvatskoj donio je Francis Chinedu Echue, golom u 77. minuti nadmetanja, Današnja pobjeda, zbog slabije gol razlike, Hrvatskoj neće omogućiti nastup u finalu, već će kao trećeplasirana u skupini igrati za peto mjesto u Nedelišću u 11 sati protiv Portugala, dok će se u nedjeljnom finalu, od 17 sati i 30 minuta, na Gradskom stadionu u Varaždinu, sastati SAD i Japan.

Za treće mjesto igrat će Engleska i Francuska (Čakovec, 13:30), a za sedmo mjesto igrat će Maroko i Belgija (10:30, Sv. Martin na Muri).