Članovi HK Ludbreg vratili su se s medaljama iz Austrije

Hrvačice Ludbrega Gerić, Busija i Vrdoljak zlatne na turniru u Austriji

| 17.12.2016. u 17:41h | Objavljeno u Sport

U Morbischu u Austriji tri članice Hrvačkog kluba Ludbreg, Victoria Vrdoljak, Iva Gerić i Marta Busija, nastupile su u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije, na jakom turniru i sve tri osvojile su zlatna odličja.

Victoria Vrdoljak nakon Berlina i Poljske i u Austriji je s tri uvjerljive pobjede osvojila najsjajnije odličje. Iva Gerić je protiv mađarske predstavnice, unatoč vodstvu, izgubila na bodove u posljednjim sekundama, ali u preostale tri borbe pobijedila je tušem, a Mađarica je jednom izgubila, pa je Gerić osvojila prvo mjesto.

Također prvo mjesto na impresivan način osvojila je i Marta Busija. U prvom kolu pobjedila je prilično uvjerljivo austrijskU reprezentativku i najbolju kadetkinjU Carine Schimboeck od koje je izgubila na UWW turniru Flatz u Wolfurtu ove godine, a u prestale dvije borbe svoju nadmoć okrunila je tušem u svakoj borbi.

Kod dječaka najbolji plasman ostvario je Florijan Varović ušavši u finale u iznimno jakoj konkurenciji. U finalu je izgubio te osvojio srebro. U istoj kategoriji nastupio jei ponajbolji dječak iz ludbreškog kluba Rene Dulikravić, koji je pobijedio Florijana na bodove, no kako je Florijan pobijedio Čečenca tušem, a Čečenac je pobijedio Renea onda je Florijan prošao dalje.

Velik dan imao je Borna Rajh, kojem je to bio prvi turnir izvan Ludbrega. U prvom kolu je izgubio na bodove, a kasnije je pobijedio jednu borbu tehničkim tušem te još jednu klasičnim tušem u susretu protiv jakih čečenskih hrvača. Na kraju je zauzeo peto mjesto, koje je za Rajha zlatnog sjaja.

Petar Habrka je u obje borbe izgubio protiv trenutno jačih boraca. Teo Varga također je izgubio obje borbe, ali tehnički dobro odradio mečeve, te je nedostajalo samo malo više samopouzdanja.

Ekipu su vodili trener Darko Frankol, predsjednik Nino Dulikravić i sudac Krešo Horvat, a iz HK Ludbreg zahvaljuju obitelji Rajh koji su hrvače vozili i bodrili ih.