Hrvači Vindije u derbiju kola u Graberju dočekuju Sesvetski Kraljevec

| 6.5.2018. u 01:06h | Objavljeno u Sport

U sklopu 4. kruga Premijer hrvatske hrvačke lige momčad Vindije će danas, 6. svibnja od 10 sati u dvorani u Graberju ugostiti Sesvetski Kraljevec. Meč je bio najavljen za 12. svibnja, ali će se, zbog priprema hrvatske seniorske reprezentacije u tom terminu u Bjelorusiji, održati tjedan dana ranije.

U prošlom kolu Vindija je očekivano bila uvjerljiva u Sisku gdje je istoimenog domaćina svladala 8:2, a identičnim je rezultatom Sesvetski Kraljevec pobijedio u gostima momčad Metalca. Sesvete su u Petriniji pobijedile istoimenog domaćina 7:3.

- Sisak je tek ove godine ušao u Premijer ligu, ima mladu ekipu koja još uvijek ne može konkurirati ozbiljnijim sastavima, dok je Sesvetski Kraljevec puno ozbiljniji suparnik, koji je uoči početka prvenstva doveo pet pojačanja i za očekivati je da će meč biti vrlo zanimljiv - rekao je trener hrvača Vindije Andrija Barić.

U nedjeljnom su susretu moguća sva tri rezultata, pobjeda Vindije, pobjeda gostiju,ali i neodlučeni ishod.
- Sesvetski Kraljevec ima dobru mladu ekipu, sličnu našoj. U njihovim je redovima Šačić, koji je reprezentativac u kategoriji mlađih seniora, zatim Smetko, koji koji je juniorski reprezentattivac te Milković, koji im je stigao kao pojačanje iz Siska, a juniorski je reprezentativac. Dosta smo podjednaki, odlučivat će nijanse i doista su moguća sva tri rezultata, iako se nadam da ćemo mi slaviti, kao domaćini. Očekujem da će pobjednika odlučivati mečevi u kategorijama do 77 kilograma i do 97 kilograma, za koje ćemo se dobro pripremiti. Svi su naši hrvači spremni za taj susret, osim Benjamina Šokmana, koji nam jako nedostaje, jer da ga imamo u momčadi imali bi sigurnu pobjedu protiv Sesvetskog Kraljevca. Međutim, imamo široku i dobru ekipu i pokušat ćemo nadomjestiti Benjamina u sastavu - zaključio je trener Barić.