"Fenomenalno je da smo u polufinalu Svjetskog prvenstva!"

| 12.12.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatska nogometna reprezentacija napravila je veliki rezultat. Plasirala se među četiri najbolje reprezentacije svijeta i u utorak,13. prosinca u 20 sati, u nadmetanju s Argentinom, pokušat će izboriti svoj drugi uzastopni plasman u finale svjetske smotre.

- Uvijek je cilj ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. Od 180 zemalja svijeta samo su ih se 32 plasirale, a samo 16 ih prolazi u drugi krug natjecanja, kada počinje nokaut faza. Kada se uđe među 16 i znate da je već dva puta Njemačka nakon odigranih utakmica u skupini napustila Svjetsko prvenstvo, onda je lijepo ostvariti plasman među najboljih 8, a mi smo uspjeli doći među četiri najbolje države, u polufinale. Kada pogledate broj stanovnika polufinalista Hrvatska ima daleko najmanje od svih ostalih. U veznoj liniji imamo tri izvanserijska igrača, međutim, 2018. godine u napadu smo imali Mandžukića i Rebića, igrače iz Juventusa i Eintrachta, igrao je i Vrsaljko, koji je bio bek madridskog Atletica, a ovog trenutka napad predvode igrači Dinama i Hajduka... Imali smo i Rakitića, koji je bio igrač Barcelone, a Modrić je četiri godine stariji... Naravno, dolaze mlađi igrači, poput Gvardiola, koji se posebno istaknuo - rekao je predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

- Ostvareni rezultat je nešto što je zaista sjajno i od srca čestitam izborniku Daliću, njegovom stožeru i svim igračima. Kada sve to uzmemo u obzir možemo slobodno reći da je povijesni uspjeh izboriti plasman među osam najboljih ekipa na Svjetskom prvenstvu, a to što smo ušli u polufinale je fenomenalno. Ne smijemo zaboraviti da nas u lipnju očekuje Final four Lige nacija, a počet će i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Hrvatski je nogomet za promociju naše države napravio više od svih drugih - napomenuo je Horvatić.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti.....