Hojski junak Črešnjeva, Škudar bolji od Ralea na 37. ZP Varaždina u malom nogometu

| 2.1.2017. u 11:44h | Objavljeno u Sport

Črešnjevo slavi Sašu Hojskog! U osmini finala je s dva pogotka za preokret od 0:1 do 2:1 protiv Varteks Fotexa bio najbolji igrač u borbi za četvrtfinale (završilo 2:2, Črešnjevo prošlo na penale), u nedjeljnom – novogodišnjem – četvrtfinalu pak je zabio nevjerojatnih četiri(!) u visokoj, 5:1 pobjedi nad Prijateljima Pizzeriom Easy.

Nije to doduše bila ni približno lagana pobjeda kao što sugerira rezultat, do sedam minuta prije kraja bilo je samo 1:0 za Črešnjevo. Međutim, kad je Hojski zabio za 2:0 pa pet minuta prije kraja majstorski iz kornera za 3:0, Bednjanci su potpuno pali. Posavec je uspio smanjiti, ali su s nova dva pogotka u zadnjih minutu i pol Hojski i Martin Slunjski potvrdili polufinale.

U drugom, odnosno kronološki prvom četvrtfinalu glavnog, seniorskog turnira, Centar Škudar je s 2:1 slavio protiv Ralea. Nakon 0:0 na poluvremenu, Petar Bočkaj je doveo Zagorce u vodstvo u četvrtoj minuti nastavka, Vincelj zabio pod prečku 10 minuta prije kraja za velikih 2:0,

Šafarić je uspio tek smanjiti na konačnih 2:1. Vrhunsku predstavu pokvarili su tek suci Babić i Novosel nevjerojatnom sposobnošću natjecanja u pogrešnim procjenama prilikom (ne)dosuđivanja prekršaja.  

I prva dva veteranska četvrtfinala sjajna. Krapinski Saluti Bau, iako bez važnih uzdanica Kosernika i Stresa, taktički je sjajno odigrao protiv bjelovarskog sastava Heba gradnja Invest Nim sport.

Dugo su čekali svoju priliku Zagorci, konačno je dočekali u samo jednoj minuti, sredinom drugog poluvremena kad je Goran Družinec zabio dva. Za pokazalo se konačnih 2:0. Identično je slavio i Hudek Trgotrans protiv Lepoglave, momčad iz Biljevca dodatno su pojačali Jakirović i Kovač, a utakmica je također odlučena u drugom poluvremenu. Čak je i vodeći pogodak postignut u istoj, 21. minuti (Čuljak), na konačnih 2:0 rezultat je postavio Čivrag, četiri minute prije kraja.

Drugi dio četvrtfinala na rasporedu je u petak, na blagdan Sveta tri kralja (od 17 sati), u subotu je od 16 sati poluzavršnica, a u nedjelju u isto vrijeme program velikog finala.

 

NEDJELJA, 01.01.2017. – ČETVRTFINALE

REZULTATI

(VET) SALUTI BAU (Krapina) – HEBA GRADNJA INVEST NIM SPORT (Bj)    2:0
MIP WEYLAND / CENTAR ŠKUDAR – RALE (Varaždin)    2:1
(VET) CB BILIKUM / LEPOGLAVA - HUDEK TRGOTRANS (Biljevec)    0:2
BIG BANG TEAM / PRIJATELJI PE – ČREŠNJEVO / VARTEKS FOTEX    1:5

PETAK, 06.01.2017. – ČETVRTFINALE (drugi dio)

RASPORED UTAKMICA
17:00    (VET) VIDEOREHA (Dugo Selo) - A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP
17:40    HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)
18:30    (VET) OPG RADIČEK PETGRAD NT – BILIKUM PETKOM (varaždin)
19:10    ART METALI JUNAJTED (Varaždin) – MERKAŠ GRADITELJSTVO (Šemnica)