Heleni Dretar Karić uručena godišnja državna nagrada za sport "Franjo Bučar" za 2021. godinu

Varaždinske vijesti/HRT | 27.11.2021. u 09:38h | Objavljeno u Sport

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac jučer su u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručili Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2021. godinu, najveće državno priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje sportašicama i sportašima, trenerima, stručnim djelatnicima i svim pojedincima koji čine sustav sporta, prenosi portal HRT-a.

Među dobitnicima godišnje nagrade za 2021. godinu bila je i Helena Dretar Karić. Nagrade za životno djelo su primili Željko Klarić, Mihovil Nakić-Vojnović i Đurđa Fočić Šourek, dok su dobitnici godišnje nagrade za 2021. godinu još i Matea Jelić, prof. dr. sc. Boris Labar, Damir Šolman, Željko Jerkov, prof. dr. sc. Slavko Trninić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Anđela Mužinić Vincetić, Nenad Šoštarić, prof. dr. sc. Damir Knjaz i Hrvatski taekwondo savez.

 Predsjednik Vlade Plenković i ministrica Brnjac čestitali su svim dobitnicima te poručili kako su sportski uspjesi i postignuća obveza da Vlada Republike Hrvatske i dalje nastavi snažno podupirati sport, sportašice i sportaše.

 - I u godini kojoj se primičemo kraju i koja nam je donijela mnoge promjene i neku novu i drukčiju svakodnevicu, vi ste ostali nepromijenjeni. Vi nas i dalje jednako oduševljavate svojom upornošću, odricanjem i predanošću te na kraju onim šlagom na tortu, medaljama i iznimnim rezultatima. U ovoj godini veselili smo se ponovo mnogim uspjesima, a najveći fokus bio je na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju s kojih su naše sportašice i sportaši ukupno donijeli 15 medalja i opet ispisali prekrasne stranice naše sportske povijesti, a petero od njih dobitnici su i ovogodišnje državne nagrade, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

 - Uz sva povećana ulaganja, pokretanja novih aktivnosti, ali i pomoć sportu u ovom pandemijskom razdoblju, u godinama pred nama želimo dodatno osnažiti sve segmente sporta, od vrhunskog do rekreativnog, a pogotovo sporta djece i mladi žh koji je temelj za sve daljnje uspjehe, ali i za zdravu i aktivnu naciju, zaključila je Brnjac.

Označeno u