Helena Dretar Karić osvojila broncu na velikom turniru I Feel Slovenia Open u Laškom

| 12.5.2023. u 11:59h | Objavljeno u Sport

Na velikom turniru I Feel Slovenia Open u Laškom, jednom od najvećih svjetskih turnira ove godine, a na kojem nastupa više od 400 sudionika iz 51 zemlje svijeta, pri čemu je kineska reprezentacija u Sloveniju stigla s delegacijom u kojoj je 50 osoba, nastupa i petero hrvatskih reprezentativaca.

Najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je Anđela Mužinić Vincetić u kategoriji 3 osvojivši srebrnu medalju.

Helena Dretar Karić je porazom u polufinalu osvojila broncu, baš kao i Koreanka Jiyu Yoon. Helena je u skupini bila druga iza Yoon, a u četvrtinalu je slavila protiv Brazilke Marliane Santos sa 3-2.

Od ostalih naših predstavnika 16-godišnji Borna Zohil je u skupini 8 osvojio prvo mjesto u skupini, u osmini finala je bio bolji od Mađara Andraša Csonka (3-2), da bi u četvrtfinalu izgubio od Britanca Williama Wilsona sa 0-3.

Pavao Jozić koji je također prošao grupu kao prvi, u osmini finala je izgubio od Tajlanđanina Chalermponga Punpooa sa 0-3. Tomislav Špalj u kategoriji 4 nije prošao skupinu.

Turnir se nastavlja konkurencijom parova.