Hana Valjak pobijedila u spustu u kajaku jednosjedu na Tacenu u Ljubljani

| 17.3.2024. u 16:07h | Objavljeno u Sport

Kadeti varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na slalom i spust utrci na Tacenu u Ljubljani. Natjecanje je otvaranje sezone u kajaku na divljim vodama pa je na njemu nastupilo preko 190 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Spust se vozio na stazi dužine 1,5 kilometar rijekom Savom. U kategoriji mlađih kadetkinja u kajaku Leona Habek osvojila je 3. mjesto, a Luna Šafran bila je 5. Kod mlađih kadeta u kajaku Borna Valjak plasirao se na 4. mjesto.

U kategoriji starijih kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. Kod starijih kadeta u kajaku Marin Bjeliš plasirao se na 5. mjesto, Domagoj Cerovečki bio je 10., Neo Vugrek 20., Domagoj Kracik 22., a Viktor Žmegač na 23. mjestu.

Na slalomu u kategoriji mlađih kadetkinja u kajaku Leona Habek plasirala se na 7. mjesto, a Luna Šafran bila je 8. Kod mlađih kadeta u kajaku Borna Valjak plasirao se na 22. mjesto.

Kod starijih kadetkinja Hana Valjak zauzela je peto mjesto u kajaku jednosjedu. Kod starijih kadeta u kajaku Marin Bjeliš plasirao se na 6. mjesto, Neo Vugrek bio je 18, Domagoj Kracik 23., Viktor Žmegač 24., a Domagoj Cerovečki na 26. mjestu.