FOTO: Izložba povodom 35 godina Kulturno umjetničkog društva Marof

| 1.12.2015. u 08:47h | Objavljeno u Društvo

U predvorju novomarofskog Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“, održana je prigodna izložba povodom 35 godina KUD-a „Marof“ na kojoj su izložena priznanja, pokloni i drugi predmeti koje je KUD primio i sakupio kroz minulih 35 godina djelovanja. Izložba će biti otvorena do 7. prosinca ove godine.

Okupljene je prigodnim riječima pozdravio predsjednik KUD-a Dragutin Košćak.
- Želio bih se zahvaliti svim bivšim i sadašnjim članovima koji su svojim plesom, svirkom ili pjesmom makar i jedan dan u ovih 35 godina doprinijeli ovome što danas zovemo KUD „Marof“. Zahvaljujem također svima koji su svojim radom, svojim sponzorskim ili donacijskim prilogom pomagali društvu da ostvari svoje planove; bilo kroz kupnju nošnji, obuće ili druge opreme ili su mu pomogli da ostvari svoja gostovanja ili turneje, plate prijevozne troškove ili da plate neke druge svoje obaveze. Doista hvala svima, a posebno Gradu koji je uvijek imao sluha za naše Društvo- doduše ranijih godina više nego zadnjih nekoliko godina. Ponoviti ću i u ovoj prilici-KUD treba Grad, ali i Grad treba KUD. Ljubav bi trebala biti obostrana. Poželimo našem današnjem slavljeniku još puno nastupa, gostovanja i turneja te uspješnih godina u njegovom radu na očuvanju naše kulturne tradicijske baštine- rekao je Košćak.

Gradonačelnik Siniša Jenkač je u svom obraćanju nazočnima istaknuo:
- Zahvaljujem svim članicama i članovima koji su kroz 35 godina sudjelovali u radu KUD-a, te kroz taj rad obogaćivali kulturnu scenu Novog Marofa. KUD „Marof“ kao takav neizostavan je član na svim društvenim događanjima na ovom području. Smatram da plesnim voditeljima društva koji oko sebe okupljaju i animiraju mlade članove, treba odati posebno priznanje. U proračunu za sljedeću godinu predvidjeli smo sredstva za funkcioniranje KUD-ova na području Grada kao i njihov razvitak. Članovima KUD-a i svima koji su na bilo koji način uključeni u rad i djelovanje KUD-a čestitam 35. obljetnicu i želim još puno kvalitetnih nastupa i godina djelovanja - rekao je Jenkač.

U programu otvorenja izložbe sudjelovali su muška i ženska vokalna skupina KUD-a, Klapa „Marof“ i ŽVS „Zipka“, a publiku je nasmijala dramatizacija nekadašnjeg običaja „ogleda“ koju su izvele članice KUD-a „Marof“ čiji je tekst napisao Tibor Martan.

Galerija slika