Ante Božić predvodio je Grafičara s 21 košem do pobjede Foto: Martin Novosel

Grafičar slavio u derbiju protiv Ivančice, Vindija odgodila susret s Petrom Zrinskim

| 12.10.2020. u 10:40h | Objavljeno u Sport

Pred pedesetak gledatelja, u sportskoj dvorani srednje škole u Ivancu, Ivančica i Grafičar odigrali su derbi utakmicu 1. kola Druge muške lige Sjever.

Utakmica je bila neizvjesna od samog početka, a nakon početnih 2:2, do kraja prve četvrtine (15:17) u vodstvu su se izmjenjivale obje ekipe. Na odmor se otišlo uz prednost gostiju od 5 poena (33:38), a konačni rezultat bio je 70:78 za Grafičar. Dean Herceg s 28 i Kruno Smontara s 20 postignutih koševa bili su prvi strijelci domaće momčadi, dok su za Grafičar najbolji strijelci bili Ante Božić s 21 košem i kapetan Luka Prprović sa 14 koševa.

Trakošćanska Labrada je na gostovanju kod Virke izgubila sa 105:74. Varaždinska Vindija je zbog trojice igrača koju su pod mjerom samoizolacije iz ekipe Petar Zrinski iz Vrbovca, na zamolbu gostiju odlučila odgoditi susret koji se trebao igrati u nedjelju, a novi termin je ovog četvrtka u dvorani Graberje s početkom u 20:30 sati.

U idućem 2. kolu, Grafičar na domaćem terenu dočekuje Bjelovara, Ivančica dočekuje Međimurje, Vindija gostuje kod Vedije iz Bjelovara, a Labrada će ugostiti Koprivnicu.