Gradonačelnik Habuš čestitao je svjetskom prvaku na ostvarenom rezultatu

Gradonačelnik Habuš primio juniorskog prvaka svijeta Juricu Škoraneca

| 28.10.2015. u 13:56h | Objavljeno u Sport

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš primio je danas u salonu Gradske vijećnice juniorskog prvaka svijeta u savate boksu Juricu Škoraneca, člana varaždinskog savate kluba Fight Club Kovačić i njegovog trenera Sinišu Kovačića.

Jurica Škoranec je 18. rujna u dvorani Graberje, postao juniorski prvak svijeta u savate boksu kada je u finalnom meču tehničkim nokautom pobijedio prvaka Francuske Kevina Andrezea i tako postao prvi Varaždinac sa medaljom juniorskog prvaka svijeta u savate boksu.

Gradonačelnik Habuš mu je u tim povodom uputio čestitku za tako izniman uspjeh i ponos ovog grada. Iako se finalni meč trebao održati u Parizu, Hrvatski savate savez je od Svjetske savate federacije zatražio domaćinstvo ovog meča i direktorij federacije je jednoglasno dodijelio domaćinstvo ovog meča Varaždinu, odnosno turniru koji organizira Fight Club Kovačić  "Croatia savate open".

Škoranec je osim ove medalje prošle godine osvojio titulu juniorskog prvaka Europe pobijedivši u Francuskoj prvaka Rusije u finalu, dok je ove godine, uz titulu juniorskog prvaka svijeta, osvojio i titulu prvaka Balkana u savate boksu. Prema riječima njegovog trenera, idući i krajnji cilj za Škoraneca je izboriti Olimpijadu koja bi se trebala održati 2025. godine u Francuskoj, domovini savate boksa.