Gradonačelnik Bosilj pozvao sugrađane na 28. Varaždinski polumaraton

Varaždinske vijesti | 12.9.2022. u 11:58h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je najavljen 28. Varaždinski polumaraton koji će biti održan u nedjelju 18. rujna u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina.

Gradonačelnik Neven Bosilj najavom svog nastupa na polumaratonu poslao je poruku sugrađanima:

- Trebamo živjeti što zdravije! Pozivam sve da te nedjelje ostave svoje automobile u garažama i na parkiralištima, a sami neka prošeću ulicama grada, voze bicikl ili sudjeluju na utrci. Najavljena je utrka građana na 5 tisuća metara, djeca će trčati 500 metara, također će se organizirati i utrka vatrogasaca te pravi polumaraton u dužini 21 kilometra. Budimo odgovorni prema sebi i okolini, vozimo se što više biciklima, trčimo i pješačimo! – upotpunio je poziv sugrađanima gradonačelnik Bosilj napomenuvši da će toj manifestaciji prethoditi u Varaždinu Nacionalna biciklistička konferencija te neki od programa Europskog tjedna mobilnosti.

Organizatori utrke Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga i Ladislav Gregurinčić predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95 iznijeli su pregršt korisnih informacija. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina manifestacija će početi u 10 sati na Kapucinskom trgu, a očekuje se gotovo 600 sudionika iz cijele Hrvatske a prijave su moguće do pred samu utrku.

Osim polumaratona, koji starta u 10.30 sati ispred Kapucinskog trga u Varaždinu, održat će se i utrka građana na 5 kilometara koja kreće u isto vrijeme kao i polumaraton te dječje utrke na 500 metara, za djecu do 11 godina i na 1000 metara za djecu od 12 do 15 godina koje startaju u 9.30, odnosno 9.45 sati. Varaždinski polumaraton koji se održava od 1995. godine u čast oslobođenja Varaždina 1991. godine jedna je od najuglednijih i najdugovječnijih cestovnih utrka u Hrvatskoj. Vremenska prognoza je povoljna pa su najavljeni svi preduvjeti za još jednu uspješnu utrku.

Galerija slika