Građanska inicijativa ZA Varteks smatra fuziju jedinim rješenjem

| 17.11.2015. u 10:32h | Objavljeno u Sport

U očekivanju najavljene izborne skupštine NK Varaždina, kluba koji nastupa u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok, a koja bi se trebala održati ovaj tjedan, predstavnici građanske inicijative ZA Varteks koji su poglavito članovi NK Varteksa, navijačkog kluba koji nastupa u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec-Varaždin, izašli su u javnost s još jednim priopćenjem za javnost u kojem tvrde da je fuzija jedini put prema boljoj budućnosti varaždinskog nogometa.

"Pitanje „koji je pravi Varteks“, uz dokazano loše rukovođenje klubom u posljednjih 10-ak godina, udaljilo je i sponzore od kluba i navijače s tribina. Nekad najgledaniji hrvatski klub uz Dinamo i Hajduk (s prosjekom od 2 do 3 tisuće ljudi) spao je na 70-ak gledatelja na utakmicama NK Varaždina i 2-3 puta više na utakmicama NK Varteksa. A gdje je ostalih 1.500 ili 2.000?" - stoji u priopćenju koje potpisuju članovi Izvršnog odbora NK Varteks i građanske inicijative ZA Varteks.

Isto tako napominju da i dalje postoje barem dvije opcije za varaždinski nogomet. Jedan je postojanje dvaju malih i nekonkurentnih klubova, bez sponzora i bez gledatelja koji će stvarati podjele o pravom i krivom "Varteksu" uz skromne domete oba kluba. Tu opciju smatraju nepoželjnom i tvrde da je njihov prijedlog fuzije taj koji će donijeti zajedništvo, povratak navijača, povratak sponzora u klub, a sam klub će se vratiti u najviši nacionalni rang natjecanja u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

"Jasno je – fuzija je jedini put. I zbog toga što nitko nema pravo „odabrati jednog na štetu drugog“, ali i zato što činjenice govore da SAMO ZAJEDNIŠTVOM možemo vratiti bolje dane VŽ-nogometu." - stoji kao zaključak priopćenja.