Goran Jošić ušao u četvrto desetljeće s varaždinskim odbojkaškim klubom Foto: Martin Novosel

Goran Jošić ušao u četvrto desetljeće s varaždinskim odbojkaškim klubom

| 10.8.2020. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Ulaskom u novo desetljeće, 20-e godine 21. stoljeća, Goran Jošić je, može se slobodno reći, ušao i u legendu varaždinske odbojke, s obzirom na to da je ovo sada već četvrto desetljeće koje igra za varaždinski klub, koji je mijenjao ime u više navrata, a sada funkcionira pod imenom Kitro Varaždin. Za seniorsku je momčad debitirao 1999. godine, a njegovi prvi koraci u odbojci bili su 1996. godine.

- Početkom sedmog razreda održana je prezentacija različitih sportova na varaždinskoj Drugoj osnovnoj školi. Tada sam se već bavio s drugim sportovima, atletikom, plivanjem i košarkom, no na kraju sam odlučio probati odbojku. Društvo je bilo dobro, prijatelji iz zgrade i škole također su trenirali, ali mnogi su odustali kada su krenuli na fakultet tako da sam na kraju samo ja ostao u klubu - rekao je Jošić.

Smjena generacije

Kada je ušao u seniorsku momčad 1999. godine, klub je počeo s procesom smjene generacija, okrenuli su se mladim snagama i gradili ekipu pod vodstvom trenera Josipa Kleina. Ta je ekipa za nešto manje od pet godine pokorila Hrvatsku u dva navrata ispred tada nepobjedive zagrebačke Mladosti.

- Klub je tada odlučio napraviti zaokret u igračkom kadru i okrenuli su se samo domaćim igračima. S još par igrača priključio sam se seniorskoj momčadi i od tada je za mene krenulo ozbiljno. Naravno da je najbolje razdoblje kada osvajate naslove, ali ti uspjesi uvijek imaju razdoblja razvitka prema tom cilju. Bilo je to super vrijeme jer smo svake godine rasli. U tom periodu bilo je prisutno jako puno motivacije za napredovanjem. Napredak mi je bio na prvom mjestu. Prvo smo bili šesti, pa smo sezonu kasnije bili četvrti, pa treći i drugi. Taj period možda je bio i bolji od onoga kada smo osvajali naslove - naglasio je Jošić.

Više u Varaždinskim vijestim...