Goran Jošić

Goran Jošić: Razdoblje od 1999. godine do prvog naslova najljepši je period moje karijere

| 17.5.2021. u 17:03h | Objavljeno u Sport

Iako je već prošle godine mogao otići u zasluženu igračku mirovinu, s obzirom na to da je u klubu preuzeo novu ulogu sportskog direktora, legenda varaždinske odbojke Goran Jošić ipak je još ove sezone igrao za Kitro Varaždin u Superligi, ali je u Zadru odigrao svoj posljednji odbojkaški susret. Klub je tako nakon Jurice Jurena u 2020. godini, ostao bez još jednog igrača iz zlatne generacije, koja je osvojila dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup. Za seniorsku ekipu igrao je još od 1999. godine.

Prva seniorska sezona

- Bila je to sezona kada se klub, pod trenerskom palicom Josipa Kleina, okrenuo novoj politici, s isključivo domaćim igračima u momčadi. Tada sam ja, uz Bregovića, Prsteca, Anđelkovića i ostale, dobio priliku igrati u seniorskoj ekipi. Bila je to moja prva seniorska sezona. Imao sam samo 15 godina, ali smo imali pomoć starijih igrača Teodora Hirša, Eduarda Patafte i Darka Detelja, koji su nam stvarno puno pomogli i u idućim sezonama ostvarili smo stvarno dobre rezultate - rekao je Jošić, koji je 13 sezona bio kapetan varaždinske momčadi.

Svima su sredinom 2000-ih u sjećanju ostali povijesni državni naslovi koje je klub, pod imenom OK Varaždin, osvajao 2004. i 2005. godine, ali taj period ipak nije bio najdraži za Gorana Jošića, već razdoblje tik prije osvajanja tih naslova.

Pročitajte više u Varaždinskim vijestima...