Golovima Postonjskog i Dabre Varaždin slavio kod Rudeša 2:0 i došao na 6. mjesto tablice Foto: Krešimir Đurić

Golovima Postonjskog i Dabre Varaždin slavio kod Rudeša 2:0 i došao na 6. mjesto tablice

| 22.4.2024. u 18:53h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je pobijedio 2:0, euro golom Igora Postonjskog iz slobodnog udarca u 29. minuti i Marka Dabre u 59. minuti. Varaždin je imao 55 posto posjed lopte, 9 udaraca prema golu, 5 u okvir gola i 9 kornera. Rudeš je imao 7 udaraca prema golu ni jedan udarac u okvir gola, kao niti jedan korner. Ovom pobjedom trećom u gostima u posljednja četiri gostovanja, Varaždin je skočio na 6. mjesto tablice, kojeg je do sada držala Gorica.

Tri minute sudačke nadoknade.

U 90. minuti kod Varaždina umjesto Mištrafovića na teren ulazi Lesjak.

U 87. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 84. minuti opomenut je Šego zbog prekršaja nad Karačićem na sredini terena. opomenut je i Karačić.

U 83. minuti teren napušta Drožđek, a ušao je Vuk.

U 81. minuti nakon ubačaja Doležala s lijeve strane, Sabur se na 7 metara od gola našao sam pred Zelenikom, ali je pucao preko gola.

U 77 minuti izmjena kod Rudeša, umjesto Camare na terenu je Sabur.

U 77. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 75. minuti na dodavanje Mištrafovića i nakon što se oslobodio čuvara, drožđek je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i pucao ali je vratar Marković obranio njegov udarac.

U 70. minuti izmjene kod Varaždina, umjesta Dabre ulazi Šego, a umjesto Mitrovskog na terenu je Šegović.

U 68. minuti opomena Škaričiću zbog prekršaja nad petkovićem.

U 65. minuti Karačić je udarcem s desne strane iz kaznenog prostora pucao po zemlji, ali je lopta otišla zamalo pored desne vratnice gola.

U 63. minuti nakon ubačaja Postonjskog Drožđek je na lijevoj strani kaznenog prostora pokušao efektno volejem ali je Marković obranio i loptu skrenuo u korner.

GOOOOOOL U 59. minuti duga lopta Nekića iz dijela terena Varaždina upućena je prema sredini terena, gdje je bio Marko Dabro. Napadač Varaždina pobjegao je po desnoj strani Mrčeli, došao do kaznenog prostora i preciznim udarcem pogodio lijevu stranu gola nemoćnog golmana Markovića. Treći gol Marka Dabre u ovom prvenstvu.

U 55 minuti četiri izmjene kod Rudeša. umjesto Topića na terenu je Petković, umjesto KuzmamićA ulazi Brajković, umjesto Korača Magđinski, a izašao je i Mašala umjesto kojeg je na terenu Grezda.

U 53. minuti Marina je izgubio loptu pred golom, uzeo mu ju je Doležal, Latković je prosilijedio do Topića no ovaj šalje iz dobre situacije loptu pored gola.

U 50. minuti Mitrovski dodaje Mištrafoviću koji sa 14 metara od gola puca po zemlji,ali je njegov udarac blokiran od obrambenih igrača.

U 18:04 počelo je drugo poluvrijeme, Rudeš je krenuo sa centra.

Udarac Vukčevića od bloka odlazi u korner, koji se neće izvesti jer je sudac označio kraj prvog poluvremena. Varaždin ima zasluženo vodstvo 1:0, sjajnim golom Postonjskog iz slobodnog udarca u 29. minuti. Varaždin je u prvom dijelu imao 58 posto posjed lopte, 7 udaraca prema golu, od kojih su tri bila u okvir gola i šest kornera. Rudeš je imao dva udarca prema golu.

Minuta sudačke nadoknade.

U 41. minuti akcija Drožđek, Mitrovski Postonjski, ali lopta odlazi pored gola. Drožđek je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, Mitrovski proslijedio loptu prema kapetanu Varaždina, koji nije uspio zahvatiti loptu na željeni način.

U 39. minuti korner za Varaždin s desne strane izvodi Postonjski.

U 37. miniti Škaričić odigrao za Dabru na lijevoj strani pred kaznenim prostorom Rudeša, Dabro je pucao po zemlji, ali pored gola. Dobra prilika za Varaždin.

U 34. minuti Postonjski iz svog dijela terena šalje loptu prema naprijed za Drožđeka, ali je na sredini terena glavom ispred Drožđeka loptu zahvatio golman Marković.

U 33. minuti Mitrovski je odlično pred golom s lijeve strane pronašao Daabru, koji je došao pred golmana Markovića i pogodio vanjski dio mreže. Dabro traži korner, ali neće ga dobiti.

U 31. minuti opomenut je Marina zbog prekršaja na sredini terena.

29. minuta GOOOOOOOL Sjajan slobodan udarac kapetana Postonjskog, koji je s 25 metara prebacio živi zid i pogodio desni gornji kut nemoćnog golmana Rudeša. Bacio se Marković, ali nije mogao doći do lopte. Sedmi gol Igora Postonjskog ove sezone, od kojih su dva bila Rudešu, a pet ih je postigao iz kaznenih udaraca.

U 28. minuti slobodan udarac za Varaždin nakon prekršaja nad Nekićem na 25 metara od gola lijevo iskosa. Oko lopte su tri igrača Varaždina, ali čini se da će slobodnjak izvesti Postonjski.

U 27. minuti snažan udarac Drožđeka s dvadesetak metara, Marković brani i skreće u korner. s lijeve strane izvest će ga Postonjski.

U 21. minuti korner za Varaždin s desne strane, izvodi Mitrovski. posjed lopte je 46:54 na strani Varaždina. Nema opasnosti nakon kornera.

U 13. minuti Postonjski je pred golom Rudeša uzeo loptu, došao s njom do kaznenog prostora i pucao s ruba šesnaesterca, ali je vratar Rudeša loptu obranio i skrenuo u korner.

U 10. miniti nakon kontre Rudeša, Karačić je s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, gdje ju je na pet metara od gola glavom zahvatio Doležal ali i pucao preko gola Zelenike.

U 6. minuti s ruba kaznenog prostora solo akciju je udarcem završio Drožđek, od bloka lopta odlazi u korner.

U 4. minuti udarac Mašale s lijeve strane kaznenog prostora, lopta odlazi daleko od gola Zelenike.

Utakmica je počela, Varaždin je krenuo sa centra.

Varaždin će susret početi u narančastim majicama u sastavu: Zelenika, Ba, Nekić, Postonjski,Drožđek, Mitrovski, Vukčević,Mištrafović, Dabro, Marina i Škaričić. Zbog kartona u sastavu nisu Jelenić, Boršić i Lusavec, a zbog ozljede Belcar.

Rudeš, koji se već oprostio od najelitnijeg ranga, je u plavim dresovima sa sljedećih 11: Marković, Mrčela,Latković, Camara, Topić, Mašala,Kuzmanić, Doležal, Karačić, Korač, Krušlin.

Sudac je Oliver Romić iz Osijeka. Pomagat će mu Ivan Janić iz Iloka i Željko Bučar iz Duge Rese. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent mu je sugrađanin Antonio Melnjak.

Od 17 sati i 1 minutu na ŠC Rudeša igra se posljednji susret 31. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Varaždina.