Varaždinu su potrebni bodovi iz današnjeg ogleda s Goricom Foto: Krešimir Đurić

Golovima Obregona i Bobana Varaždin došao do velike 2:1 pobjede nad Goricom

| 3.2.2021. u 16:38h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice Varaždin je pobijedio Goricu 2:1, golovima Obregona u 77. i Gabrijela Bobana u 90. minuti, a Gorica je povela golom Lovrića u 21. minuti. Nakon 90. minuta u udarcima prema golu bilo je 8:8, u okvor gola bilo je 3:1 za Varaždin, a i u kornerima je bilo 9:5 za domaći sastav, dok je posjed lopte bio na strani Goeicw 58:42 posto. Na kraju zaslužena pobjeda Varaždina i velika tri boda uoči gostovanja kod Šibenika u nedjelju.

Izmjena kod Varaždina umjesto Obregona u igru je ušao Benko.

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade vremena.

GOOOL Golom Gabrijela Bobana u 89. minuti Varaždin je poveo protiv Gorice 2:1. Grgec je u desnu stranu dao loptu za Tkalčića ovaj ubacio a pred golom je loptu dočekao Boban i postigao gol u svom prvom nastupu za Varaždin.

U 87. minuti Batinić je pokazao crveni karton treneru vratara Varaždina Stanislavu Posavcu zbog prigovora, Posavec je ukazao sucu da on nastavlja igru a vratar Horkaš leži na travi nakon prekršaja nad njim.

U 83. minuti korner za Varaždin s lijeve strane Urata ubacio ništa od opasnoti po gol jer je Banić ostao ležati na travi nakonb sudara s Obregonom.

U 79. minuti izmjena kod Varaždina umjesto ozljeđenog Stolnika u igru je ušao Čelić.

GOOOL za Varaždin u 77. minuti, nakon ubačaja za Uratu s desne strane iz slobodnog udarca u kazneni prostor Gorice gdje ju je pred golom zahvatio Obregon i iz blizine po zemlji loptu poslao u mrežu za 1:1.

U 74. minuti dvije izmjene kod Gorice uščli su Dvorneković i Mudrinski, a izašli Matar i Hamad.

U 71. minuti kazneni udarac za Varaždin nakon što je u kaznenom prostoru Obregona srušio igrač Gorice. Provjera kaznenog udarca na VAR-u. Batinić ide pogledati na VAR. Batinić dugo provjeravao na kraju nema kaznenog udarca.

U 70. minuti kormer za Varaždin s desne strane izvodi Posavec, lopta zabršava u rukama Banića.

U 68. minuti udarac Bobana sa ruba kaznenog prostora, nakon što ga je loptom poslužio Đurasek, lopta je prohujala iznad gola,

U 58. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Postonjskog u igri je Grgec.

U 55. minuti zbog igranja na podu rukom Postonjskog slobodan udarac za Goricu s 18 metara lijevo iskosa za Lovrića, lopta otišla preko gola.

U 47. minuti lopta je na pet metara od gola došla do samog Hamada, ali je dotrčao Pellumbi i izbio loptu u gredu od koje se odbila u polje.

Na početku drugog polivremena dvije izmjene kod Varaždina, jedna kod Gorice. Kod domaćina igru su napustili Senić i Petković, a ušli su Herreira i Boban. Kod gostiju igru je napustio Pršir,.a ušao Glubickas.

Bez sudačke nadoknade vremena završilo je prvo poluvrijeme susreta na Gradskom stadionu u Varaždinu, Gorica ima minimalnu prednost golom Lovrića u 21.minuti. Nakon prvog dijela u udarcima prema golu bilo je 4:6, u okvir gola 11, u kornerima 7:4, a u posjedu lopte 44:56 posto.

U 44. minuti slobodan udarac za Varaždin s tridesetak metara, Postonjski ubacuje u kazneni prostor, aut za Goricu.

U 41. minuti zbog prekršaja Postonjskog na Prširu pred golom Varaždina slobodan udarac u opasnoj zoni za Goricu. Lovrić iz slobodnog udarca pogađa živi zid nekog od igrača Gorice.

U 38. minuti korner s desna za Postonjskog lopta završava nakon odbijanac u rukama golmana Banića na gol liniji.

U 35. minuti Postonjski je izvodio slobodan udarac s desne strane, ali je lopta preletjela sve u kazneom prostoru.

U 33. minuti opasan napad Gorice po desnoj strani povulao je Matar, odigrao za Špikića koji je s 7-8 metara praćen od Tkalčića pokušao pucati prema golu, ali je lopta otišla pored desne vratnice gola Horkaša.

U 27. minuti korner za Goricu s lijeve strane za Lovrića nema opasnosti po gol Horkaša.

U 24. minuti ponovno korner za Varaždin s lijeve strane lopta dolazi na 20 metara do Tkalčića koji puca po zemlji, obrana Gorice izbija loptu.

U 21.minuti ponovno slobodan udarac za Lovrića, sada s dvasetak metara s desne strane. Lovrić opet pogađa živi zid, ali u nastavku akcije Kalik odigrava za Lovrića u desnu stranu u kazneni prostor Varaždinaca, a napadač Gorice trese mrežu Horkaša za 0:1.

U 19. minuti opomena Vinku Petkoviću zbog prekršaja na 23 metra desno iskosa od gola Horkaša. Slobodan udarac izveo je Lovrić i pogodio živi zid domaćina.

U 16.minuti novi korner za Varaždin s desne strane nakon ubačaja Tkalčića u kazneni prostor. Korner je izveo Postonjski lopta je zamalo preletjela Obregona u kaznenom prostoru.

U 14. minuiti brza akcija Gorice po desnoj strani, Matar se oslobodio Stolnika i pucao desno iskosa, ali samo korner, nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Horkaša.

U 13.minuti treći korner za Varaždin nakon brze kacije petkovića po desnoj strani. Korner Urate i bit će još jedan korner za domaće.

U 10.minuti opomena Seniću zbog prekršaja s leđa na sredini terena.

U tijeku je 8. minuta drugi korner za Varaždin s lijeve strane izvodi Postonjski, lopta na rub kaznenog prostora dolazi do Đuraseka koji puca, ali obrana Gorice rasčišćava.

U 4. minuti zatresla se mreža Varaždina nakon kornera s desne strane,Hammad je loptu sa zemlje iz neposredne blizine, uspio nekako sprovesti iza gol linije ali nije priznat gol zbog igranja rukom igrača Gorice.

Sudac je Damir Batinić iz Osijeka, pomoćnici su mu Zlatko Šimčić iz Koprivnice i Kristijan Novosel ioz Gata, četvrti je sudac Marko Cestarić iz Siska, VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a njegov pomoćnik Igor Krmar iz Zagreba.

Gorica, u bijelim dresovima,susret je počela u sastavu: Banić, Muhammed, Jovičić, Hamad, Špikić, Doka, Kalik, Krizmanić, Lovrić,Pršir i Matar.

Trener Varaždina Zoran Kastel odlučio se za slijedećih 11: Horkaš je na golu, ispred njega su Tkalčić, Stolnik, Pellumbi i Urata, u sredini terena su Đurasek, Senić i Postonjski, na krilima Posavec i Petković, a u napadu Obregon. Varaždin je u plavim dresovima.. Na klupi su Zelenika, Grgec, Memija, Čelić, Benko, Glavina, Herrera,Boban i Elezi.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 14.59 sati po sunčanom vremenu uz temperaturu zraka od 12 stupnjeva počeo je susret 19. kola HT Prve HNL između Varaždina i Gorice. Teren očišćen od snijega i u dobrom je stanju.