Golovima Mitrovskog i Brodića Varaždin pobijedio 2:0 u Šibeniku i prekinuo negativan niz Foto: ilustracija

Golovima Mitrovskog i Brodića Varaždin pobijedio 2:0 u Šibeniku i prekinuo negativan niz

| 5.5.2023. u 19:53h | Objavljeno u Sport

U prvoj utakmici 33. kola SuperSport HNL momčad Varaždina pobijedila je danas u Šibeniku istoimenog domaćina 2:0, golovima Mitrovskog u 69,. i Brodića u 86. minuti susreta.

Varaždin je susret odigrao bez osmorice igrača, jer zbog ozljeda u sastavu nisu Herrera, Puclin, Postonjski, Vuk i Banovec, dok su zbog po tri žuta kartona iz kombinacija za susret otpali Stanić, Jelenić i Kolarić.

Varaždin je na Šubićevcu imao 55 posto posjed lopte, 11 udaraca prema golu, od kojih 6 u okvir gola, 4 kornera i 11 prekršaja. Šibenik je imao 16 udaraca prema golu, od kojih je 7 bilo u okvir gola, 11 kornera i 10 prekršaja.

Ovom pobjedom Varaždin je došao na 42 boda i trenutačno je peti na tablici s 3 boda manje od četvrtoplasiranog Osijeka, a u 34. kolu ugostit će Rijeku.

Kraj utakmice u Šibeniku, Varaždin bez osmorice igrača pobijedio domaćina 2:0 i prekinuo negativan niz od tri uzastopna poraza i šest utakmica bez pobjede.

U 92. minuti Elezi čini prekršaj na 22 metra od svog gola. Slobodan udarac za Kneževića. Lopta odlazi preko gola.

U 91. minuti udarac Kvržića s 15 metara po sredini, točno u Zeleniku.

Četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti korner za Šibenik s desne strane, Baturina je pucao iz daljine, nema opasnosti.

Igrajte pe..eri, Šibenik ste s..ebali- odjekuje na Šubićevcu, nakon drugog gola Varaždina.

GOOOL Varaždin ima 2:0, a strijelac u 86. minuti je Fran Brodić,kojeg je sjajno s desne strane loptom po zemlji proigrao Belcar, a Brodić je iz blizine pogodio mrežu Rogića.

U 84. minuti izmjena kod Varaždina, teren napušta Mitrovski, a ulazi Belcar.

U 83. minuti Pilj puca s 20 metara, Rogić brani.

U 81. minuti Skorup je gađao desne rašlje Zelenike, golman Varaždina brani.

U 80. minuti promjena kod Šibenika,umjesto Mine na terenu je Baturina.

U 79. minuti Knežević s lijeve strane sam pred Zelenikom, ali golman Varaždina brani. ali bilo je zaleđe.

U 79. minuti Zelenika brani udarac domaćeg igrača s desne strane.

U 78. minuti korner za Šibenik s lijeve srane.

U 76. minuti udarac Teklića s lijeve strane, snažno ali iznad gola.

U 75. minuti dvostruka izmjena kod Šibenika,umjesto Čanađije u igri je Skorup, umjesto Solde na terenu je Knežević.

GOOOOL U 69. minuti Tonio Teklić je skuhao opasnost a gol je pogodio Mitrovski. Čeka se VAR provjera. Sve je čisto Varaždin ima 1:0. lopta je bila ubačena s lijeve strane u kazneni prostor,Teklić je prsima spustio za Brodića, koji je pogodio lijevu vratnicu gola Rogića, a odbijenu loptu Mitrovski je sam iz blizine poslao u nebranjenu mrežu.

U 68. minuti treća izmjena kod Varaždina, umjesto Domjanića u igri je Teklić.

U 67. minuti Mitrovski je pucao lopta od bloka odlazi u korner.

U 66. minuti dvije izmjene kod domaćina, umjesto Hiroša ulazi Barnabas, a umjesto Špeljka na terenu je Radonjić.

U 65. minuti i trener Šibenika priprema izmjene.

U 61. minuti Mitrovski je zatresao mrežu Šibenika, na odlično dodavanje Brodića, ali gol je poništen zbog zaleđa. Potvrdila je to i VAR soba.

U 59. Kovačević priprema novu izmjenu ulazi Ba, a teren napušta Škaričić.

U 58. minuti solo akcija Pilja po sredini terena, nakon nekoliko driblinga zaustavljen na 16 metara od gola Rogića.

U 52. minuti Zelenika brani udarac po zemlji Čanađije s oko 18 metara, u desnu stranu njegova gola, a u nastavku akcije Kvržić puca snažno, ali preko gola.

U 47. minuti novi deveti korner za Šibenik s lijeve strane.

Počelo je drugo poluvrijeme,Šibenik je izveo udarac s centra.

Uoči početka drugog dijela izmjena kod Varaždina, umjesto Šege u igri je Noa Vugrinec.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi početnim rezultatom, iako su obje momčadi imali prilike za postizanje pogotka. Varaždin je imao 55 posto loptu u svom posjedu, uputio je šest udaraca prema golu, od kojih su tri bila u okvir gola, imao tri kornera i šest prekršaja. Domaćin je imao 6 udaraca prema golu, dva u okvir gola i 8 kornera te 5 prekršaja.

U 47. minuti slobodan udarac za Šibenik s lijeve strane,nakon prekršaja Elezija nad Čanađijom. Kod lopte je Arai, čiji udarac od bloka završava pored gola. Bit će korner s desne strane.

Dvije minute sudačke nadoknade.

U 44. minuti lopta je došla u desnu stranu kaznenog prostora Varaždina za špeljaka, koji se oslobodio Pellumbija i pucao po zemlji po sredini gola, gdje je bio Zelenika i uhvatio loptu.

U 42. minuti prekršaj mine nad Mitrovskim, slobodan udarac za Varaždin s desne strane, prilika za ubačaj u kazneni prostor, lopta naposljetku dolazi do Pilja,koji sa 16 metara puca snažno, ali zamalo iznad grede.

U 39. minuti novi, sedmi udarac iz kuta za Šibenik,ubacio je Hiroš, loptu je boksao Zelenika, nema opasnosti po njegov gol.

U 36. minuti opet korner za Šibenik s lijeve strane. Lopta je preletjela sve, bit će aut za Varaždin.

U 35. minuti Hiroš je udarcem s oko 17 metara pogodio gredu. bit će korner za Šibenik s lijeve strane, nema opasnosti.

Utakmicu prati 781 gledatelj.

U 33. minuti korner za Šibenik s lijeve strane,Arai ubacio, izbacio Urata.

U 32. minuti slobodan udarac za Hiroša s lijeve strane. Lopta došla na pet metara na glavu Kvržića, koji je loše pucao.

U 28., minuti prekršaj Stolnika nad Špeljkom, slobodan udarac za Šibenik s tridesetak metara, pucao je Arai, korner za Šibenik s lijeve strabe jer je lopta pogodila živi zid Varaždina. nema opasnoti po gol Zelenike.

U 25. minuti Stolnik je pucao s distance po zemlji u desni donji kut gola Šibenika, Rogić brani. Bio je to peti udarac Varaždina u dosadašnjem dijelu susreta,treći u okvir gola, domaćin za sada bez udaraca u okvir gola Zelenike.

U 24. minuti Šego puca s dnadesetak metara,lopta blokir<na odlazi u treći korrner.

U 20. minuti novi korner za domaće, opet s desne strane. U kornerima je 2:2, nema opasnosti za Zeleniku, na travi su ostali ležati Soldo i Urata, kojima se ukazuje pomoć.

U 19. minuti korner za Šibenik s desne strane.

U tijeku je 18. minuta lopta je više u posjedu igrača Varaždina, čak 60 posto.

U 12. minuti opomenut je Špeljak zbog prekršaja na Škaričiću.

U 11. minuti Elezi se na pet metara od gola nakon ubačaja našao pred golom Šibenika, ali je njegov udarac blokiran.

U 9. minuti dva kornera za Varaždin, nakon prvog bila je VAR provjera jer je lopta pogodila u ruku Araia, ali nije pokazano na bijelu točku.

U 8. minuti dobra lopta za Domjanića koji je došao sam pred golmana Rogića,ali je golman Šibenika obrani udarac napadača Varaždina. korner za Varaždin.

U 4. minuti nakon greške u povratnoj lopti Brodića pred golom Zelenike, Hiroš je došao do lopte, spustio se u kazneni prostor po lijevoj strani i snažno pucao, ali je pogodio vratnicu s vanjske strane.

Počeo je susret, prvi napad za Varaždin, bez opasnosti po gol Šibenika.

Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a pomažu mu Luka Pajić iz Rijeke i Željko Bučar iz Duge Rese. VAR sudac je Duje Strukan iz Splita, a asistira mu sugrađanin Alen Jakšić.

Šibenik je počeo u narančastim dresovima sa sljedećih 11: Rogić,Mesa, Matić, Soldo, Dolček,Mina, Hiroš, Špeljak, Arai, Čanađija i Kvržić.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima sastavu: Zelenika,Pellumbi, Brodić, Šego,Mitrovski, Elezi, Pilj,stolnik, Urata,Škaričić i Domjanić.

Upitan je bio i Teklić zbog ozljede koljena, međutim doputovao je u Šibenik i bit će na početku na klupi za pričuve, a uz njega su i tri juniora varaždinskog kluba Lesjak, Težak i Ocvirek.

Trener Varaždina Mario Kovačević imao je dosta problema sa sastavom jer zbog ozljeda u sastavu nisu Herrera, Puclin, Postonjski, Vuk i Banovec, dok su zbog po tri žuta kartona iz kombinacija za susret otpali Stanić, Jelenić i Kolarić.

Domaćinu je ovo jedna od četiri kvalifikacijske utakmice za ostanak u najelitnijem rangu, dok Varaždin želi prekinuti negativ niz od tri uzastopna poraza i niz od šest susreta bez pobjede.

U 18 sati na stadionu na Šubićevcu u Šibeniku, po sunčanom i toplom vremenu, uz temperaturu zraka od 21 Celzijev stupanj, počeo je prvi susret 33. kola SuperSport HNL između Šibenika i Varaždina.