Golom Pivarića s 11 metara u 29. minuti Lokomotiva slavila u Varaždinu

| 12.2.2021. u 19:43h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice Varaždin je izgubio 1:0, golom Pivarića s 11 metara u 29. minuti. Varaždin u susretu koji je odigran po zamrznutom terenu, teškom za igru, nije uspio upisati bodove u nadmetanju s direktnim konkurentom u borbi za ostanak u ligi. Bio je to susret u kojem je Varaždin imao 10, a Lokomotiva 9 udaraca prema golu, od čega 7 udaraca domaćih bilo u okvor gola, dok su gosti imali 4 udarca u okvir. U kornerima je bilo 11:5 za Varaždin, a u posjedu lopte 56:44 posto.

drugi žuti crveni karton za Leškovića i slobodan udarac za benka pred golom Lokomotive lopta u ruke Santinija.

Tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 87. minuti Hadžić pogađa vratnicu gola Horkaša.

U 82. minuti Aliyu je pogodio mrežu na dodavanje Šimića, ali je podignuto zaleđe. Provjera na VAR-u potvrdila je zaleđe.

U 80. minuti opomena Šimiću.

U 77. minuti opomena Čeliću.

U 74, minute dvije izmjene kod Varaždina, igru su napustili Tkalčić i Postonjski, a ušli Memija i Benko.

U 69. minuti izmjena kod Lokomotive umjesto Diocelciana u igri je Šimić.

U 66. minuti Obregon je pucao glavom,ali je vratar Santini na gol liniji zaustavio loptu.

U 62. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Posavca i Senića u igri su Peco i Stolnik.

U 60. minuti Senić je prebvacio loptu na glavu Bobana.ali njegiv udarac Santini brani. VAR provjera ali igra se nastavkja.

U 58. minuti brza kontra Lokomotive, lopta izbačena pred gol za Hadžića, koji puca u xdesnu stranu gola varaždina, ali Horkaš brani udarac i loptu izbacuje u korner.

U 53. minuti Obregon je prmio loptu pred golom gostiju oslobodio se pratnje i pucao po zemlji s oko 18 metara, vratar Lokomotive obranio udarac koji je išao po zemlji u njegov lijevi kut.

Na početku drugog poluvremena izmjena i to kod gostiju, umjesto Kallakua u igri je Čeliković. Kod Varaždina nema promjena.

Kraj prvopg poluvremena, golom Pivarića u 29. minuti s 11 metara Lokotiva vodi 1:0.

Dvije minute nadoknade vremena.

U 44. minuti opomena Metu Mariću zbog prekršaja nad Bobanom.Slobodan udarac za Varaždin.Postonjski je pucao izravno prema golu iz skraćenog kormera, ali je Santini loptu izbacio u korner.

U 36. minuti udarac Đuraseka s oko 18 metara, lopta je pogodila jednog igrača Lokomotive,preletjela golmana ali i gol gostiju.

U 31. minuti nova velika prilika za goste, nakon ubačaja s desne strane na dva metra od gola lopta je došla do Hadžića koji ju šalje preko gola.

U 29. minuti Pivarić je sbijele točke pogodio za vodstvo Lokomotive 1:0.

U 26. minuti opasna situacija pred golom Varaždina, nakon prekršaja Tkalčića, ali sve je završilo prekršajem igrača Lokomotive u napadu. Ipak slijedi provjera na VAR-u mogućeg kaznenog udarca koji je i dosuđen za Lokomotivu. Boban je igrao rukomen u kaznenom prostoru Varaždina i za tro sobio opomenu.

U 16. minuti velika prilika za Varaždin, nakon prodora Posavca po desnoj strani lopta jhe išla po zemlji u lijevu stranu kaznenog prostora gdje je bio Đurasek, ali je iz dobre situacije pucao preko gola.

U 13. minuti mrtva šansa za Lokomotivu nakon brze kontre, pred golmanom Horkašom našao se aliyu, ali je Hortkaš obranio njegov udarac koji je išao po zemlji u njegovu desnu stranu.

U 10. minuti opomena Leškoviću zbog prekršaja nad Obregonom.

U 8. minuti ubačaj Urate s lijeve strane za Obregona, ali neopasan udarac preko gola.

U 3. minuti prva opasnost pred golom i to Varaždina. S lijeve strane u kazneni prostor ubacio je Petrak, a pred golom je bio Kallaku koji je pucao glavom, ali pored lojkeve vratnice gola Horkaša.

Sudac je Duje Strukan iz Splita, pomoćnici su mu Hrvoje Radić iz Splita i Vice Vidović iz Splita, četvrti sudac je Ivana Martinčić iz Koprivnice, VAR sudac Tihomior Pejin iz Donjeg Miholjca, a njegov asistent Kruno Šarić iz Županje.

Trener Lokomotive Jerko Leko odlučio se za slijedećih 11: Krševan, Leškić, Petrak, Papadopuolos, Pivarić, Đira, Marić, Kallaku, Aliyu, Deocleceano i Hadžić. Lokomotiva je u bijelim dresovima.

Trener Varaždina Zoran Kastel ima na raspolaganju širi igrački kadar nego što je imao na posljednjem susretu u Šibeniku. U kadru su Urata i Tkalčić, a nema Pellumbija. Početnih 11 Varaždina: Horkaš,Tkalčić, Grgec, Čelić, Urata, Senić, Postonjski, Đurasek, Posavec, Boban i Obregon. Varaždin je u plavim dresovima.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 18 sati uz temperaturu zraka od -4 celzijeva stupnja, počeo je susret 21. kola HT Prve lige između Varaždina i Lokomotive, utakmica koja s obzirom na položaj na tablici ovih sastava ima veliku važnost za obje momčadi.