Varaždin je imao dva kaznena udarca na današnjem susretu od kojih je jednog realizirao Foto: Dražen Novosel

Golom Nikole Šafarića s 11 metara Varaždin pobijedio Croatiju Đakovo

| 6.5.2017. u 18:52h | Objavljeno u Sport

U prvoj utakmici pod vodstvom novog trenera Zorana Kastela, koji je na klupi naslijedio Miljenka Mumleka, nakon što je on u četvrtak, poslije poraza u Vukovaru podnio ostavku, nogometaši Varaždina su danas na stadionu Sloboda pobijedili momčad Đakovo Croatije rezultatom 1:0, golom Nikole Šarića u 78. minuti nadmetanja. Varaždin, koji je bio bolji suparnik, imao je još jedan kazneni udarac i to u 63. minuti, ali je Šimekov udarac vratar gostiju obranio.

U sastavu domaćina nije bilo ozlijeđenih Kresingera i Vuka, dok su ostali bili na raspolaganju treneru Kastelu. Varaždinci su dobro odigrali prvih 15 minuta susreta, kada su imali i prilike za gol, a u preostalom dijelu prvog poluvremena domaćin je imao više loptu u nogama, ali bez pravih prilika, sve do kraja prvog dijela. S druge strane gosti su dva puta pucali prema golu Varaždina i imali najveću priliku u prvom dijelu, kada je put lopte u krežu zaustavila greda.

Prvu priliku gledatelji su vidjeli u 6. minuti, kada se, nakon dodavanja Kolarića s desne strane, u dobroj situaciji našao Jertec, koji je prihvatilo loptu grudima i nakon toga snažno pucao u lijevu stranu gola gostiju, gdje je bio postavljen vratar Begović, koji je obranio njegov udarac i loptu skrenuo u korner.

U 11. minuti Šimek je na tri metra od gola uklizao na loptu, koju je s desne strane pred gol đakovečkog sastava ubacio Kolarić, no Šimekova lopta otišla je iznad grede. U 15. minuti loptu je s 15 metara iznad grede snažnim udarcem poslao Golik, nakom što je lopta upućena u kazneni prostor s desne strane.

U 16. minuti prva prilika gostiju i najveća prilika u dotadašnjem dijelu utakmice. Ivan Dominiković je, iz neposredne blizine, glavom loptu poslao u gredu gola domaćina, nakon ubačaja Ivana Bogdanovića poslije prodora s  desne strane. Ivan Dominiković prijetio je i udarcem po zemlji u 20. minuti, ali nije bilo preciznosti. U 27. minuti kod desne vratnice gola gostiju na loptu je zakasnio
Juraj Maks Čelić.

U 43. minuti nakon kornera Jerteca s ljeve strane Šimek je glavom iz neposredne blizine loptu poslao u desni donji kut gola gostiji, ali ju je vratar izbacio u korner. Nakon kornera s desne strane Kolarić je pokušao udarcem s oko 18 metara. Na odmor se otišlo bez golova. U drugom poluvremenu trener kastekl odlučio se u igfu uvesti Karla Samboleca, dok je na u svlačionici ostao Marko Martinaga.

Varaždin je u nastavak susreta krenuo rastrčano i angažirano prema golu Đakovo Croatie, čiji su igrači bili orijentirani na obranu svog gola. U 49. minuti Jertec je ubacio iz kornera s desne strane, a na šest metara od gola bio je Domagoj Drožđek  koji je pokušao glavom, ali je loše zahvatio loptu.

U 51. minuti Šafarić je snažnim udarcem iz slobodnog udarca, s tridesetak metara po sredini gola, pogodio gredu gola gostiju. Slobodnom je udarcu prethodio prekršaj nad Šimekom. U 54. minuti iz dobre situacije Golik je poslao loptu visoko iznad gola. U 63. minuti kazneni udarac imala je momčad Varaždina. Nakon ubačaja Karla Samboleca s desne strane jednog od igrača gostiju lopta je u kaznenom prosoru pogodila u ruku, a sudac je odmah pokazao na bijelu točku.

Loptu je u ruke uzeo Karlo Šimek i pucao po zemnji u desnu stranu gola gostiju, vratar Stjepan Begović pročitao je njegovu namjeru i loptu skrenuo u korner. Promašeni kazneni udarac nije demotivirao Varaždince, koji su nastavili napadati gol gostiju, u namjeri da postignu pogodak. U 71. minuti sa 17 metara pucao je Golik, ali točno u ruke gostujućeg vratara.

U 77. minuti i drugi kazneni udarac za domaćina nakon što je u kaznenom prstoru srušen Sambolec. Loptu je ovaj put prihvatio kapetan Nikola Šafarić i preciznim udarcem loptu poslao u lijevu stranu nemoćnog vratara Begovića za zasluženo slavlje varaždinske momčadi.