Golom Mitrovskog Varaždin svladao Rudeš i dočekao prvu domaću prvenstvenu pobjedu još od 30. rujna 2023. Foto: Krešimir Đurić

Golom Mitrovskog Varaždin svladao Rudeš i dočekao prvu domaću prvenstvenu pobjedu još od 30. rujna 2023.

| 9.2.2024. u 18:50h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je pobijedio Rudeš 1:0 i dočekao prvu domaću prvenstvenu pobjedu još od 30. rujna prošle godine. gol odluke postigao je Mitrovski i to glavom, nakon ubačaja Vukčevića s desne strane,u 67. minuti nadmetanja. Varaždin je imao 61 posto posjed lopte, osam udaraca prema golu gostiju, od kojih su četiri bila u okvir gola, a izveli su šest kornera. Rudeš je imao četiri udarca prema golu, jedan u okvir gola i jedan korner.

Četiri minute sudačke nadoknade.

Utakmicu prati 795 gledatelja.

U 88. minuti Marina prekršaj zaustavljen na rubu kaznenog prostora, sudac se nije oglasio a ni VAR soba. Čini se da je prekršaj bio ipak izvan kaznenog prostora.

U 85. minuti nakon kornera Drožđeka s lijeve strane Gudelj je probao škaricama, neprecizno.

U 84. minuti dvije izmjene kod Rudeša teren su napustili Krušlin i Doležal, a ušli Pavković i Babić.

U 83. minuti opomenut je Pasariček.

U 77. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Belcara i Mitrovskog u igri su Lusavec i Levanić.

U 68. minuti dvije izmjene kod Rudeša i jedna kod Varaždina, umjesto Šege na terenu je Drožđek.

GOOOOL Mitrovski glavom pohaša za vodstvo Varaždina od 1:0 u 67. minuti susreta. Loptu je s desen strane u kaznemi prostor ubacio Vukčević lopta je došla na glavu Mitrovskog, koji pogađa mrežu nemoćnog Markovića za 1:0.

U 64. minuti opomenut je Doležal.

U 63. minuti nakon ubačaja u kazeni prostor s lijeve strane Gudelj je ostao ležati na travi nakon intervencije vratara Markovića.

U 60. minutiu prekid utakmice ukazuje se pomoć Krušlinu nakon prekršaja Postonjskog.

U 53. minuti izmjena kod gostiju, umjesto Topića na terenu je Brajković.

U 51. minuti slobodan udarac za Varaždi na 20-tak metara od gola nakon to je srušen Boršić. Kod lopte su Mitrovski i Postonjksi. Mitrovski je pogodio živi zid, a u ponovljenom pokušaju lopta je otišla u korner.

U 46. minuti sjajan udarac Mitrovskog s oko 25 metara, loptu koja je išla u desnu stranu gola Marković je odbio u korner,

Počelo je drugo poluvrijme, Rudeš je krenuo sa centra.

Uoči drugog dijela promjena kod Varaždina, umjesto Poldrugača na terenu je Gudelj.

Kraj prvog dijela na odmor se odlazi s početnih 0:0. Varaždin je imao 60 posto posjed lopte, imao je jedan udarac i to u okvir gola i tri kornera. Rudeš je imao dva udarca prema golu, od kojih je jedan bio u okvir gola i jedan korner.

U 43. minuti prekid utakmice jer se ukazuje pomoć Šehiću. Nastavljen je susret.

U 36. minuti korner za Varaždin s desne strane. Izveo ga je Postonjski, nema opasnosti po gol Rudeša.

U 35. minuti nakon što je Poldrugač fauliran od Vukmanovvića na sredini terena, Rudeš je razvio akciju po desnoj strani, koju je zaključio Vukmanović udarcem po zemlji s desne strane. Zelenika je uhavio loptu.

U 21. minuti dobra akcija Varaždina, ubačaj Poldrugača s lijeve strane, malo prejako ubačeno, ničija lopta odlazi u gol aut.

U 17. minuti Mitrovski je sjano pucao s desne strane s ruba kaznenog prostora, golman Rudeša Marković je krajnjim naporom loptu izbacio u korner.

U 5. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, izvest će Postonjski.

Sudac je Jakov Titlić iz Potravlja, a u VAR sobi su Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline te Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

Rudeš je utakmicu počeo u bijelim dresovima u sastavu: Marković, Mrčela, Srbljinović, Čorić, Grezda, Vukmanović, Topić, Doležal, Šehić, Krušlin, Pavković.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Zelenika, Ba, Poldrugač, Postonjski, Belcar, Šego, Mitrovski, Vukčević, Marina, Boršić, Jelenić. Iz zapsinika je izostao Pilj koji nije spreman za odigravanje službene utakmice.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17 sati igra se susret 22. kola SuperSport HNL između Varaždina i Rudeša. Domaći sastav u današnjem nadmetanju vidi priliku za prvu pobjedu na domaćem terenu još od 30. rujna prošle godine.