Dejan Glavica i suigrači očekuju dobru igru i rezultat na današnjem susretu protiv druge momčadi Dinama Foto: Krešimir Đurić

Glavica: Ako ćemo igrati kao protiv Lučkog možemo se nadati dobrom rezultatu protiv Dinama

| 18.11.2017. u 09:11h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina danas u sklopu 17. kola Druge HNL očekuje gostovanje u Zagrebu,gdje ih dočekuje drugi sastav Dinama, trenutačno vodeća momčad lige. Uoči susreta u varaždinskom drugoligašu vlada dobra atmosfera jer je momčad konačno osjetila draž pobjede na domaćem terenu, nakon što su prošle subote s 1:0 pobijedili sastav Lučkog, golom Dejana Glavice u 90. minuti.

- Kada je Jertec postavio loptu da izvede slobodan udarac pogledao sam na semafor da vidim koja je minuta. Imao sam osjećaj da ćemo iz te akcije postići gol, znao sam da trebam utrčati i da ću zabiti, što se i dogodilo - rekao je Glavica.

Bila je to prva domaća pobjeda Varaždina nakon 6. kola (16. rujna), kada su svladali upravo današnjeg suparnika, Dinamo II (2:0). Prošlotjedna pobjeda je važna jer je izborena nakon tri poraza u nizu i samo jednog boda iz četiri posljednja susreta.

- Htjeli smo od prve minute postići gol, a u subotu je bilo puno bolje nego na posljednjim susretima. Bili smo rastrčaniji, dolazili smo u kazneni prostor, imali prilike, ali ih nismo konkretno završavali. Lučko nam je konstantno prijetilo iz polukontre i kontre, ali nismo odustajali, iako smo posljednjih 20 minuta bili možda i malo pali. Imali smo puno prekida, ali su gosti bili superiorniji u tom dijelu igre i nismo ih realizirali, sve do onog u 90. minuti, kada je najniži igrač na terenu postigao gol glavom. Čestitke igračima, trebala nam je ta pobjeda za samopouzdanje, da preostala tri kola odradimo maksimalno - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Veliki značaj pobjede za igrače Varaždina potvrdio je i strijelac gola odluke Dejan Glavica.

- Trener nam je uoči utakmice rekao da moramo vjerovati u sebe, a s obzirom na naše prilike, trebali smo pobjedu osigurati već u prvom dijelu, no na kraju je ispalo još slađe. Pokazali smo da možemo, ozračje u klubu i oko njega je jako dobro i imamo mirni tjedan za pripremu za susret s Dinamom, na kojem bi trebali nastaviti pobjedonosni niz - rekao je Glavica. Unatoč dobroj igri u prošlom kolu i pobjedi Glavica spušta loptu pred današnje nadmetanje, koje će početi u 13 sati i 30 minuta.

- Ne smijemo poletjeti, ne idemo se braniti, već odlazimo pametno odigrati. Ako ćemo prezentirati igru kao prošle subote, možemo se nadati pozitivnom rezultatu - zaključio je Glavica.