Gabrijel Boban imao je ponude i iz inozemstva,ali je odlučio do ljeta ostati u HNL-u i pomoći Varaždinu u borbi za ostanak u ligi Foto: NK Varaždin

Gabrijel Boban: Dobro je krenulo, hvala Bogu, nadam se da neću stati na ovom pogotku

Varaždinske vijesti/Prva HNL | 5.2.2021. u 08:17h | Objavljeno u Sport

Službeni portal Prve HNL objavio je razgovor s novim napadačem Varaždina Gabrijelom Bobanom, koji je u svom prvom nastuputu protiv Gorice postigao odlučujući gol za pobjedu varaždinske momčadi 2:1.

“Dobro je krenulo, hvala Bogu, nadam se da neću stati na ovom pogotku.”, kaže Gabrijel Boban, koji je prije varaždinske premijere protiv Gorice s novom momčadi proveo samo dva dana. Očito sasvim dovoljno za adaptaciju.

“Nekad je možda i bolje odmah u vatru, ali… Kad sam se dogovarao s ljudima iz Varaždina znao sam zašto dolazim i što se od mene očekuje. Došao sam pomoći do ljeta, u ovom je trenutku najvažnije izboriti ostanak u ligi, to nam je svima primarni cilj. Nije bilo jednostavno, napadalo je snijega koji se otopio pa je teren bio prilično blatnjav. Gubili smo, trebalo je stizati Goričane… Na našu sreću, uspjeli smo preokrenuti rezultat i upisati važnu pobjedu.”.

Boban se, dakle, na velika vrata vratio u HNL poslije godinu i pol izbivanja. Nekadašnji napadač Zagreba i Osijeka u srpnju 2019. godine Gradski vrt je zamijenio Tiraspolom i branio boje Sheriffa u koji je stigao na poziv Zorana Zekića.

“Otišao sam u klub koji svake sezone želi igrati Ligu prvaka ili barem Europsku ligu, Zekić je inzistirao na mom dolasku i za mene je to bio veliki izazov. Na kraju je ispalo da je ta moldavska priča bila ispod mojih očekivanja, liga nije toliko kvalitetna, što i jest osnovni razlog da Sheriff nije konkurentniji u Europi. Doduše, kako je bilo prijašnjih godina, u posljednje vrijeme je to još i solidno. Baš kao i život u Tiraspolu, jer... U prvoj Zekićevoj sezoni grad baš nije bio toliko razvijen kao danas. Što se mene osobno tiče, vjerojatno je na opći dojam utjecala i pandemija, zbog koje smo, praktično, sedam mjeseci proveli u kampu. Prvenstvo je bilo zaustavljeno, dugo smo se pripremali za nastavak. Skupilo se dosta toga i odlučio sam napustiti klub.”.

Gabrijel je izvjesno vrijeme vagao ponude nekih klubova, ali nijedna nije bila vrijedna spomena, a vrijeme je prolazilo… I onda se javio Varaždin…

“Imao sam neke opcije u inozemstvu, čekao, vagao, određene ponude sam i odbio… Uglavnom, čekao sam da se nešto otvori, ali ništa nije bilo toliko dobro da bi me oduševilo. Čelnici Varaždina su me čekali, a ja nisam htio otići van pod svaku cijenu i na kraju sam prelomio. Vjerujem da sam donio dobru odluku, momčad je dobra, s nekolicinom kvalitetnih mladih igrača željnih nadigravanja Za nas će svaka utakmica do kraja utakmice biti “na nož”, ali vjerujem u ovu momčad i naš ostanak u ligi. Protiv Rijeke i Gorice smo upisali zlata vrijedne bodove, ali nema opuštanja. Svaka iduća utakmica bit će od iznimne važnosti.”.

Gabrijelu Bobanu je dvoboj s Goricom bio 147. prvoligaški nastup, što znači da je itekako upućen uspoređivati HNL nekad i danas.

“Pratio sam HNL i dok sam bio u Sheriffu, liga je napredovala u kvalitativnom smislu, što najbolje potvrđuje tekuća sezona u kojoj više nema izraženih favorita i jednako je zanimljiva borba za vrh i za ostanak u ligi. Pritom nijedna momčad ne može unaprijed računati na bodove, sve momčadi posjeduju određenu kvalitetu, odnosi snaga su vrlo izjednačeni. Sve je, što se kaže, u pet dekagrama…”.

To se pogotovo odnosi na rivalitet Dinama i Osijeka u utrci za naslov prvaka.

“Osijek je dolaskom Nenada Bjelice jako profitirao. Njegovim angažmanom sve se diglo na puno višu razinu, ali naravno da su novi vlasnici omogućili Bjelici i momčadi pozamašan vjetar u leđa. Momčad igra kao preporođena, bodovno je poravnata s Dinamom na vrhu ljestvice, rastu apetiti i ambicije. Ako ove godine i ne uspiju, uvjeren sam da će Osječani iduće sezone sigurno još jače napasti prvo mjesto”, zaključio je Boban, za portal Prve HNL.