Franjo Zdelar: Rijetkima se pruži prilika za osvajanje dva naslova u nizu Foto: NK Bukovčan

Franjo Zdelar: Rijetkima se pruži prilika za osvajanje dva naslova u nizu

vv | 20.11.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Bukovčan iz Velikog Bukovca prošle je sezone osvojio naslov prvaka u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi Ludbreg sa 16 pobjeda, dva remija i tri poraza ispred Bukovčana 27 iz Malog Bukovca, ali nisu išli u viši rang natjecanja jer nemaju potrebne uvjete. Prema svemu sudeći ove će sezone još jednom ponoviti taj uspjeh jer nakon prvih 11 kola nalaze na vodećoj poziciji sa sedam pobjeda te po dva remija i poraza.

- Aktualni smo prvaci Treće ŽNL Ludbreg, ali nismo se odlučili na rang više jer u ovom trenutku nemamo infrastrukturu za taj viši rang jer nismo čak ni vlasnici vlastitih svlačionica pa dok se to ne promijeni nećemo se previše zamarati pokušajima da izborimo viši rang. Ujedno imamo dosta staru momčad u kojoj su tek dva igrača mlađa od 21 godine, a prema pravilniku varaždinskog ŽNS-a treba nam dosta više - istaknuo je Franjo Zdelar, tajnik i trener NK Bukovčana.

Loš start

U prva četiri kola ovog prvenstva nije se činilo da će Bukovčan biti u prilici ponoviti prošlosezonski rezultat. Naime, u prva četiri kola sakupili su svega četiri boda. U prvom su kolu na domaćem terenu izgubili od Mladosti Sveti Petar s 3:2, u drugom su kolu remizirali na gostovanju kod Novakovca s 2:2,a prva pobjeda stigla im je u trećem kolu protiv Struge na domaćem terenu s 3:1. U četvrtom kolu upisali su novi poraz, ovaj puta na gostovanju kod Novakovca rezultatom 2:0.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...