Pilot projekt snimanja utakmica Prve ŽNL Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Županijskim nogometnim prvoligašima dodijeljeno 14 kamera za snimanje utakmica

| 21.8.2018. u 21:05h | Objavljeno u Sport

Jučer su u prostorijama Županijskog nogometnog saveza Varaždin, u sklopu pilot pojekta snimanja utakmica Prve županijske nogometne lige, svim klubovima županijskim prvoligašima dodijeljeno 14 kamera. Sve utakmice u Prvoj ŽNL od ove sezone snimat će se s jednom kamerom, da bi se mogle lakše riješavati eventualne žalbe klubova, a snimke utakmica poslužit će i za edukaciju sudaca. Za sve kamere se utrošilo 50 tisuća kuna.

- Klubovi su preuzeli na korištenje kamere koje su vlasništvo ŽNS-a Varaždin i dobili upute snimanja kojih se moraju pridržavati. Čitave utakmice će se snimati, a posebnu pozornost će morati obratiti na situacije u kaznenom prostoru u zoni udarca prema golu na nekuih 25 do 30 metara od gola. Morat će zumirati sporne situacije koje bi nam pomogle oko analiza utakmica i eventualnih pogrešaka sudaca - rekao je Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS-a Varaždin te naglasio da je ovaj pilot projekt među rijetkima u Hrvatskoj, dok je pored varaždinskog saveza, samo još Ličko-senjski savez uveo snimanje svojih utakmica.

Svih 14 klubova Prve ŽNL su preuzeli kameru i svaki klub je morao predložiti do pet službenih osoba koji će biti zaduženi snimati utakmice. Snimljeni materijal na SD karticama na kraju susreta uzima zaduženi delegat, a nakon toga će se pregledavati snimke na redovitim sastancima delegata svakog četvrtka. Isto tako su predviđene i disciplinski postupci ukoliko se koji susret neće snimiti. Snimanjem se kreće od početka prvenstva koje počinje ove nedjelje, 26. kolovoza.

Galerija slika