FOTO Župan Stričak priredio prijem za Amandu Mlinarić i Marina Ranteša Foto: Varaždinska županija

FOTO Župan Stričak priredio prijem za Amandu Mlinarić i Marina Ranteša

Varaždinske vijesti | 20.8.2021. u 13:37h | Objavljeno u Sport

Varaždinska županija ima se čime ponositi: Amanda Mlinarić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u streličarstvu, a Marin Ranteš je na svojem BMX-u osvojio Pannonian Challenge u Osijeku.

Za vrhunske mlade sportaše te njihove pratnje, predsjednika Varaždinskog streličarskog kluba Tomislava Mlinarića te Sunčiću Šebečić, Marinovu majku, prijem je danas u Županijskoj palači upriličio župan Anđelko Stričak kako bi im čestitao na iznimnim rezultatima.

Sportasi_prijem_20082021_2.jpg

- Čestitam od srca na uspjesima kojima ste nas učinili ponosnima. Varaždinska županija bogatija je tri zlatne medalje izborene u najjačoj, svjetskoj konkurenciji u zadnjih mjesec dana. Vaš uspjeh nije samo rezultat talenta, nego i dugogodišnjeg rada, napornih treninga i odricanja. To je dobra podloga za sve naše sportaše da u sljedećim godinama daju svoj maksimum i plasiraju se na Olimpijske igre u Parizu. Zbog pandemije koronavirusa, sport će u razdoblju pred nama biti posebno bitan za mlade, a upravo su im naši iznimni sportaši dobar putokaz – rekao je župan Anđelko Stričak i uručio im prigodne poklone.

Sportasi_prijem_20082021_1.jpg

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba, prva je mlada streličarka u povijesti koja je dvaput uzastopno osvojila zlato na svjetskom juniorskom prvenstvu, a u poljskom Wroclavu je ujedno postavila novi europski juniorski rekord u složenom luku.

Sportasi_prijem_20082021_3.jpg

- Temeljito sam se pripremila i bila sam spremna na pritisak, jer braniti titulu je uvijek teže nego prvi put osvojiti Svjetsko prvenstvo. Nekako mi je draža bila pobjeda 2019., ali naravno da mi je i ova bliska srcu. Europski rekord sam „punknula“ u eliminacijskom dijelu tako da zapravo nije bilo nekih većih problema i zbilja sam ponosna na svoj uspjeh. U kvalifikacijama sam bila sedma. Obično mi je uvijek cilj biti među prve dvije ili četiri, ali sam se uspjela probiti do finala, bez nekih većih teškoća i na kraju sam bila prva – rekla je Amanda, koja se nada da će se, nakon Europskog prvenstva u fieldu Poreču u rujnu, nastupiti i na seniorskom Svjetskom prvenstvu u SAD-u.

Sportasi_prijem_20082021_4.jpg

Marin Ranteš je ušao u povijest hrvatskog biciklizma osvojivši prvo brončanu medalju na UCI Svjetskom prvenstvu, a sada i Pannonian Challenge u Osijeku.

Sportasi_prijem_20082021_5.jpg

- Svako natjecanje je zahtjevno, a posebno ono pred domaćom publikom jer svi očekuju da budeš najbolji. Nakon operacije ramena osjećam se odlično na biciklu, svaki dan treniram i bio sam siguran da mogu pobijediti. Sretan sam što sam pred domaćom publikom i svojom obitelji uspio pokazati svoje najbolje trikove, bolje od toga ne može biti – rekao je Marin Ranteš.

Sportasi_prijem_20082021_6.jpg

Njegove majstorije na BMX-u varaždinska publika može pratiti uživo 21. kolovoza na Pannonian Challenge touru u Varaždinu.

Dodajmo da je treće zlato u mjesec dana u svjetskoj konkurenciji osvojila Ines Leskovar, članica Savate i boksačkog kluba Omega, koja je bila prva na Svjetskom kupu u savate boksu assautu u austrijskom Weizu. Velikim uspjesima pridružila se i atletičarka Viktorija Vujović, koja je na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke osvojila zlatnu medalju kao članica hrvatske štafete 4 puta 100 metara, a koja nije bila u mogućnosti odazvati se prijemu.