Zorislav srebrić i predsjednik Udruge Božidar Vučetić Foto: Dražen Novosel

FOTO: Zorislav Srebrić gost tribine Sportski pogled s Marlex prozora

| 30.10.2018. u 09:34h | Objavljeno u Sport

Udruga za očuvanje tradicije i promocije nogometa u Varaždinu Đuro Kulčar jučer je održala nogometnih tribina pod nazivom Sportski pogled s Marlex prozora. Nakon vrlo uspješnih dviju tribina na kojima su kao gosti sudjelovali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i varaždinski trener Branko Ivanković, šef stručnog stožera višestrukog prvaka Irana FC Persepolisa iz Teherana, sinoć je u goste došla ikona hrvatskog nogometa Zorislav Srebrić,viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Na tribini koja je održana u caffe baru na ŠC Sloboda Srebrić, inače rodom iz Petrinje, govorio je o svojim nogometnim počecima, trenerskoj karijeri,obnašanju funkcije direktora u NK Dinamo, ulasku u Hrvatski nogometni savez, suradnji s Vlatkom Markovićem, stvaranju hrvatske nogometne lige,kao i suradnji i prijateljstvu s varaždinskim trenerima Ante Oljicom, Josipom Piskaćem,Brankom Ivankovićem, Zlatkom Dalićem, te nekadašnjim predsjednikom Varteksa Anđelkom Herjavcem.

Govorio je Srebrić i o velikim uspjesima Vatrenih na SP 1998. u Francuskoj i 2018. u Rusiji, Ligi nacija,očekivanjima od nacionalne vrste u kvalifikacijama za EP.

S ponosom je govorio i o nagradama koje je primio za svoj rad,posebno o prestižnom Uefinom priznanju Dijamantni red časti, kojeg nije dobio nitko s područja bivše države,dotaknuo se i projekta povratka nogometa u Varaždin, svoje funkcije kao viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera kao i o iskustvima kada je bio član organizacijskog odbora organizacije dviju velikih sportskih manifestacija Mediteranskih igara u Splitu 1979.  i Univerzijade u Zagrebu 1987.

Galerija slika