Zlatni Enes Garibović danas je u Zajednici primio brojne čestitke za svoj veliki uspjeh na EP-u Sofiji Foto: Dražen Novosel

FOTO: Zlatnom karatistu iz Varaždina Enesu Gariboviću Habuš uručio novčanu nagradu

| 21.2.2017. u 15:02h | Objavljeno u Sport

Europski prvak u karateu u kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma, član Karate kluba Varaždin Enes Garibović, primljen je danas u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

U ime Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Enesu su na sjajnom uspjehu čestitali predsjednik Zajednice, Alen Runac, glavni tajnik, Patrik Koščak, stručna suradnica Anica Sitar Dvorski, a novčanu nagradu od 10 tisuća kuna predao mu je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Na prijemu je bio i Enesov otac Esad Garibović, njegov trener i izbornik seniorske karate reprezentacije Hrvatske.

- Ovaj sjajan rezultat je kontinuitet koji smo prepoznali. U malom Varaždinu svi sportaši se znamo i prijatelji smo. Enesa pratim od malih nogu i bio sam siguran da će jednog dana doći veliki rezultat. A Enesova seniorska karijera tek počinje -  rekao je Runac.

Gradonačelnik Habuš podsjetio je da je Enes, uz naslov najboljeg sportaša Varaždina, dobitnik i Nagrade Grada Varaždina koju mu je dodijelilo Gradsko vijeće.

- Poznata varaždinska sportska obitelj uložila je puno rada, truda i entuzijazma i rezultati su tu. Enes prestiže svog oca u sportskim uspjesima, a i dalje u karijeri imat će puno podršku Zajednice i Grada Varaždina - kazao je Habuš koji se nada da ćemo jednog dana imati i olimpijskog pobjednika.

Ovim zlatom Enes ima komplet odličja s europskih prvenstava. U Bugarskoj je pobijedio Talijana Giuseppea Tesora, Mađara Daniela Gyorgyja, Srbina Aleksandra Markovića i Portugalca Tomasa Silvu te u finalu Francuza Jessieja Da Costu prekidom borbe (10:2).

- Dojmovi se još nisu slegli, ali osjećaj je predivan. Ono što smo zacrtali to smo ostvarili. Nakon osvojenog srebra 2015. te bronce 2016., nedostajalo je ovo zlato. Vjerovali smo. Bilo je i treme i straha, ali vjera u sebe je bila veće i rezultat je tu. Malo je reći da sam presretan. I himna na proglašenju je nešto posebno. Bilo je teško, sve su to odlični borci i znamo se otprije. Ta četiri meča su bila teža nego finale. U finalu sam bio opušteniji, medalja je bila tu. Naravno, išao sam po zlato i trebao sam dati sve od sebe. U kvalifikacijama je bilo i taktiziranja, ali završilo je na najbolji mogući način - opisao je Enes svoj put do zlata kojim je na najljepši način završio nastup među mlađim seniorima.

Otac i trener, Esad Garibović, nekada također najbolji sportaš Varaždina, kratko je dodao da je Enes oduševio cijelu reprezentaciju načinom kako je osvojio zlatnu medalju koja mu je nedostajala. U travnju će Enes napuniti 21 godinu i prelazi među seniore.

- U svibnju je seniorsko Prvenstvo Europe u Turskoj i polako počinju kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Osim europskih i svjetskih prvenstava, tu su i međunarodna natjecanja, Premijer liga. Ove godine je osam takvih natjecanja gdje će se skupljati bodovi za Olimpijske
igre - rekao je Esad Garibović.

- Hrvatska je jaka, a svjetska bronca Anđela Kvesića svima nam je motivacija za rad u seniorskoj konkurenciji. Nadam se plasmanu na Olimpijske igre, a onda ćemo vidjeti -  rekao je varaždinski europski prvak, koji je i odličan student treće godine zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva.