KORONABOŽIĆ Bečki božični sajam održava se i ove godine, a Advent u Varaždinu? Foto: Ilustracija/TZ grada Varaždina

KORONABOŽIĆ Bečki božični sajam održava se i ove godine, a Advent u Varaždinu?

IHR/Varaždinske vijesti | 22.10.2020. u 19:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Od sredine studenog do kraja prosinca trgovi i brojne druge lokacije u Beču i ove će se godine pretvoriti u čarobne adventske sajmove. Uz zvuke božićnih pjesama i sjaj tisuća prekrasnih lampica u austrijskoj će metropoli zavladati pravi blagdanski ugođaj.

U glavnom se gradu Austrije već duže vrijeme razrađuju i prilagođavaju odgovarajući koncepti. Tako će nošenje zaštitnih maski na sajmovima biti obvezno za sve, osim u trenutku konzumacije hrane i pića, dok će za stolovima moći biti najviše četiri osobe. Broj sajamskih štandova bit će smanjen, a za održavanje higijene ruku posjetiteljima i djelatnicima na raspolaganju će stajati dozatori s dezinfekcijskim sredstvom. Provođenje mjera nadzirat će posebni redari.

Bečani će i ove godine uživati u klizalištu, a bečka gradska uprava i organizatori odlučili su da tradicionalnog dočeka Nove godine ipak neće biti.

No, hoće li se održati Advent u Varaždinu? Turistička zajednica grada Varaždina na svojim web stranicama objavila je da će se Advent u Varaždinu održavati od 27. studenog do 6. siječnja iduće godine.

- Advent u Varaždinu, romantičan, intiman, prepun blagdanskih mirisa, okusa i bajkovitog ugođaja povijesne gradske jezgre. Bogati glazbeni, kulturni i zabavni program, raskošna i inovativna gastro ponuda te brojni sadržaji za sve uzraste i ukuse blagdansko razdoblje čine još veselijim i zanimljivijim, a Varaždin još blještavijim - navodi se u najavi. 

Direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth danas nam je potvrdila da su sve pripreme za Advent u Varaždinu gotove, a točno u kojem obliku će biti i hoće li Adventa u Varaždinu uopće biti ovisi o daljnjem razvoju epidemiološke situacije.

Prema sadašnjim planovima, Advent u Varaždinu i ove bi se godine trebao održati na nekoliko lokacija u gradu uz obavezno klizalište na Starom gradu. Kućice će biti postavljene na propisanom razmaku, a ugostiteljske lokacije imat će ograničeni broj stolova. Zabavno-glazbenog programa neće biti.