FOTO: Završili Ligu prvaka bez pobjede, Sporting bolji od Starra u Draškovcu Foto: Starr

FOTO: Završili Ligu prvaka bez pobjede, Sporting bolji od Starra u Draškovcu

Varaždinske vijesti | 11.12.2019. u 08:36h | Objavljeno u Sport

U sjajnom ambijentu sportske dvorane u međimurskom Draškovcu pred dvjestotinjak ljubitelja stolnog tenisa u utorak navečer odigran je susret europske Lige prvaka između hrvatskog STK Starra i portugalskog Sportinga. Pobijedili su gosti iz Lisabona rezultatom 3:1 te je tako varaždinski klub nakon 6. posljednjeg kola i završio najprestižnije europsko natjecanje bez pobjede.

U prvom je susretu Ronald Ređep izgubio od Dioga Carvalha s 3:1, u drugome je od Starrovog Liang Qiua s 3:0 bio bolji Quadri Aruna, šesnaestogodišnji Leon Šantek je svladao rezultatom 3:1 četrnaestogodišnjeg Portugalca Paula Guilherma za obećavajućih 2:1. Ređep u četvrtom susretu nije uspio poravnati rezultat protiv sjajnog osamnaestoplasiranog igrača svijeta Arune pri čemu je pružio solidnu partiju, ali je na kraju ipak s 3:1 slavio Portugalac za konačnu pobjedu.

Starra nakon natjecanja u europskoj Ligi prvaka sada očekuje još jedno euro natjecanje u tzv. četvrtom kolosijeku – u grupnoj fazi europske Superlige. Ovog petka 13. prosinca tako će u Beču igrati protiv ekipe Wiener Neudorfa za prolazak u četvrtfinale Superlige, čime bi ostvarili svoj primarni cilj i proljeće dočekali u Europi.